Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ekonomik gelişmişlik olarak her bakımdan ilk 10’a giren Denizli’nin geçmiş dönemlerde 'büyükşehir' yapılmayarak haksızlığa uğratıldığını, yeni kanunla bu hakkını aldığını söyledi.

Denizli’nin büyükşehir olması dolayısıyla AK Parti’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti İl Başkanı Avni Örki ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Örki, Denizli’nin büyükşehir olması dolayısıyla oluşan sevince muhalefet partililerin katılmadığını ifade etti. Örki, “Hala bu mutluluğu bizlerle birlikte yaşamaları için fırsat vardır. Gelsinler hep birlikte Denizli’nin büyükşehir olmasını bayram havasında kutlayalım.” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Zolan da Türkiye ihracatında sekizinci, en çok turist gelen iller içinde beşinci, sosyo ekonomik gelişmişlik anlamında ve her sıralamada ilk 10’a giren Denizli’nin Türkiye’de 16 büyükşehir içine alınmayarak geçmişte büyük haksızlıklar yapıldığını vurguladı. Zolan, “Burada açıkça hakkı gasp edilmiştir. Çünkü bizden küçük olan Erzurum, Samsun, Eskişehir ve Sakarya gibi iller büyükşehir yapılırken maalesef Denizli göz ardı edilerek dikkate alınmamıştır. Denizli'nin içinde ukte kalan, hak etiği halde verilmeyen bir şeyin üzüntüsünü yaşıyordu. Başka illere giden kaynaklar Denizlimize gelemiyordu. 22 ay önce Başbakanımız geldiğinde Denizli’nin büyükşehir olacağı müjdesini verdi. Bu gerçekleşti emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞARDIK

Milletvekili Zeybekci, 'Denizli hak ettiğini alacak' dediklerinde kendileriyle dalga geçildiğini hatırlattı. Zeybekci, “Şehrin bazı yerlerine ‘Uçmayın düşersiniz’ diye uçak resimleri asıldı. Verdiğimiz hiçbir söz yerinde kalmadı. Bugün toplam 29 il Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyacak şekilde yeniden şekillendi. Bu büyük bir reform ve dönüm noktasıdır. Büyükşehir kanunu bu şekilde düzenlenemeseydi 29 il yani nüfusun yüzde 75’i büyükşeir sınırları içinde bu şekilde yer almasaydı 2023 yılı hedeflerine ulaşmakta büyük zorluklar yaşardık.” şeklinde konuştu.

ÇATLAK SES YOK

Büyükşehir olan illerde ‘büyük medeniyet yürüyüşü’nün başlayacağını anlatan Nihat Zeybekci, “1582 tane belde belediyesi kapanıyor. 16 bin köy mahalleye dönüşüyor. Bu beldelerin içinde yaklaşık 900 civarında AK Partili belediye var. Bir iki münferit olay dışında hiç çatlak ses yok. Çünkü yapılan doğru. Denizli'de belde belediye başkanları, büyükşehir kanunun en büyük savunucusu onlar. Çünkü bunun gerekli olduğunu biliyorlar. Denizli büyükşehir yapılmadığı 26 yılda her yıl 100 milyon lira para kaybetti. 2 milyar 600 milyon lira daha bu şehre gelmiş, yatırım yapılmış olsaydı en ücra yayla köyüne kadar hepsi sıcak asfalt olurdu. Tamamının arıtması olurdu. Köylerimizdeki bütün çocuklarımız spor tesislerine kavuşurdu.” ifadelerini kullandı.

2002 yılında bütçenin yüzde 54’ü faize giderken 2012 yılı sonunda bütçenin yüzde 13’nün faize gittiğini ifade eden Nihat Zeybekci, şunları kaydetti: “İzmir’den aracınıza binin. Ardahan’a kadar kesintisiz sıcak asfalt ve muhteşem duble yollardan gidebiliyorsunuz. Nereden nereye geldik.”