AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Türkiye’nin en büyük kültür ve arkeoloji müzesinin Denizli’ye yapılacağını söyledi. Daha projesi bitirilmeden ödeneğin gönderildiğini aktardı.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) ildeki turizm potansiyelini değerlendirmek ve problemleri gündeme getirmek için Saki Restaurant’da turizmcilerle toplantı düzenledi. Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekilleri, Zeybekci, Mehmet Yüksel, DENTUROD Başkanı Şeref Karakan, Denizli Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Komisyonu Başkanı Ali Aygören ve turizmciler katıldı.

Toplantıda konuşan DENTUROD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Karakan, 2007 yılında yürürlüğe giren 5686 sayılı jeotermal kaynakların kullanımı ile ilgili kanunda bir düzeltme yapılması gerektiğini ifade etti. Karakan, "Bu düzeltmelerle ilgili alt komisyonlara, gerek Türkiye Otelciler Federasyonu'ndan, gerek Otelciler Birliği'nden gerekli görüşler alındı. Aralık ayında Yalova'da düzenlenen Jeotermal Kaynaklar Belediyeler Birliği toplantısı sonucunda da kanun taslağı halinde hazırlandı ve şu an alt komisyona sunulmak üzere. Bu kanunun bir an önce çıkmasını sektör olarak bekliyoruz. Ayrıca otelciler olarak bir yasamız bulunmuyor. Bunun da bir an önce çıkarılması gerekiyor." diye konuştu.

Milletvekili Zeybekci ise Denizli’de şu an 170 bin sigortalının olduğunu bağ-kurlularla bu sayının 210 bine çıktığını hatırlattı. Belediye başkanı olduğu dönemlerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Zeybekci, "Eskiden şehrimize gelen misafirlere çarpık yapılaşmayı göstermemek için ‘size doğa gösterelim’ diyerek ovalardan getirirdik. Bunun için önce giriş ve çıkışları düzenledik. Bayramyeri’nde 30 milyona satabileceğimiz işyerleri yerle bir ederek ‘Bayramyeri’ni çıkardık. ‘Denizli geleceğini arıyor’ adıyla yüzlerce toplantı yaparak Denizli’nin gelişim anayasasını ortaya çıkardık." şeklinde konuştu.

"BU YILIN SONU GELMEDEN TEMELİNİ ATMAK İSTİYORUZ"

Devletin projesi dahi olmayan bir konuda para göndermediğini anlatan Zeybekci, ancak ilde yapılacak kültür ve arkeoloji müzesi için bunu istisna tuttuğunu dile getirdi. Zeybekci, şunları kaydetti: "Hedefimiz Türkiye’nin en büyük kültür ve arkeoloji müzesini yapmaktır. Projenin yapımı devam ediyor. Bu yılın sonu gelmeden temelini atmak istiyoruz. 2023’de Denizli’nin merkezinde 10’larca beş yıldızlı otel olacak. Onun 4-5 milyonunu bu şehrin merkezine getirmek için alt yapısını dizayn ediyoruz. Laodikya’ya yılda iki milyon lira para harcıyoruz. Bu Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye genelindeki tüm kazılara harcadığı paranın bütçesi kadardır. Her yere 50-100 bin lira gönderilir onlarda 1-2 ay kazı yapar. Laodikya’da 12 ay kazılıyor. İki vinç kullanılıyor. Okullar kapanınca 550 kişiyle kazı yapılacak. 5-6 yılda, 55 yılda İtalyanların yaptığının çok daha fazlasını yaptık. Her yıl oraya gelen turist sayısı iki ile çarpılıyor. Muhtemelen bu yıl verdiğimiz paraya yakın bilet parasıyla geri alacağız. Amacımız ilk buraya gelen turistleri kaliteli zaman geçirdikten sonra nostalji trenini Bayramyeri’ne şehre gelerek müzemizi gezmeleridir."