Bakan Nihat Zeybekci, Tavas Belediye Başkanı Turan Veli Akyol'u makamında ziyaret etti. Akyol, Zeybekci'ye babalar günü hediyesi olarak çiçek ve tesbih hediye etti. Doğal taşlardan yapılmış cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın portresini de Turan Veli Akyol'un elinden alan Bakan Zeybekci, "Yarın (Pazartesi) Bakanlar Kurulu Toplantısı'ndan önce tabloyu cumhurbaşkanımıza vereceğim" dedi.

Belediye başkanının makamında basın mensuplarına açıklamada bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye ve dünya çok hassas zamanlardan geçiyor. Dikkat ettiyseniz artık ayan beyan dişlerini gösteriyorlar. Saklı gizli iş de yapmıyorlar artık. Artık terörist organizasyonları da maşaları kullanarak böyle perde arkasına bile geçme ihtiyacı hissetmemeye başladılar. İstiyorlar ki ecdadın bize emaneti olan bu coğrafyada, dünyanın en zengin enerji kaynaklarının olduğu bu coğrafyada bir buçuk milyardan daha fazla Müslümanın yaşadığı bu coğrafyada birileri tekrar yeniden ellerine aldıkları o cetvellerle kalemlerle bu coğrafyanın haritasını yeniden çiziyorlar ve çizmek istiyorlar. Yeniden enerji ve ham madde kaynaklarını vahşi şekilde paylaşma planları kurguluyorlar ve yeniden ecdadın bize emanet ettiği bu coğrafyayı kendi menfaatleri doğrultusunda sınıflara bölerek yapılandırmaya çalışıyorlar. Özellikle bu operasyonları yaparken bizden istedikleri bir şey var; 'Siz başınızdaki belalarla meşgul olun kendi kardeş kavgalarınızla meşgul olun, terörle meşgul olun, ekonomik krizlerle meşgul olun, içerideki siyasi istikrarsızlıklarla, belirsizliklerle meşgul olun bizim yaptığımız bu operasyonlara sakın ola ki dönüp bakmayın, ilgi duymayın, onlara müdahale etmeyin' bunu istiyorlar. Ama Allah şahittir ki şunu çok iyi bilsinler ki öyle olmayacak. Açık açık beyan ediyorlar, devlet temsilcileri bile söylüyor. Bizim coğrafyadaki yani ecdadın bize emanet ettiği kültür coğrafyamızdaki kendi menfaatleri için Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileri için ne kadar tehlikeli ve riskli olduğunu açıkça beyan ediyorlar. Biz Yunus'un dediği gibi 'Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevi için dostun evi gönüllerdir. Biz gönüller yapmaya geldik' ve Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi 'Yurtta sulh cihanda sulh' şiarı ile hareket ediyoruz. Maksat eğer bu coğrafyayı vahşi bir şekilde paylaşmak bu coğrafyanın kanını emmekse Tayyip Erdoğan ve Türkiye onları rahatsız etmeye devam edecek. Onlara bu meydanı rahat bırakmayacak" dedi. 









"BUNLARIN HESAPLARI DA ONLARDAN SORULACAKTIR" 

Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini, bundan kimsenin şüphesinin olmamasını isteyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  yüce bir devlet ve millet olmanın verdiği sorumlulukla barış sürecinin başladığını, ancak birilerinin bunu suiistimal ettiğini söyledi. Zeybekci, şöyle devam etti; "Türkiye Partisi olduğunu iddia edenlerin ellerindeki kanları ile gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Bunların hesapları da onlardan sorulacaktır. Hem teröristlerden hem teröristleri şehirlerde veyahut Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milleti kandırarak geldikleri o makamlar vasıtası ile teröristlere destek verenlerden bunun hesabı sorulacaktır. Bugün mübarek bir gün Allah'ın izni ile bu milletimiz, Allah'ın yardımı ile bunların hepsini geçecektir." 

"EKONOMİ İYİYE GİDİYOR"

Bakan Zeybekci, Türkiye ekonomisinin hızlı bir şekilde rahatlayacağını ve daha da iyiye doğru gideceğini söyledi. "Ekonomik anlamda da Türkiye'yi gördüğünüz gibi çok hızlı bir şekilde rahatladığını göreceksiniz. 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye'den hükümetten beklentiler bir bir karşılanıyor" diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden bir tanesi. Türkiye yüzde 5'in altında büyümemelidir. Bu bizim hedefimiz 2016'nın başında Türkiye yüzde 4,8 büyüdü. Biz bunu yüzde 5'lerin üzerine çıkarmamız lazım. İhracatımız istediğimiz gibi değil ihracatımızı hemen derhal istediğimiz noktaya doğru yol alır vaziyette görmemiz lazım. Bunun için de yeni dönemde başbakanımızın dediği gibi sloganımız artık zaman laf üstüne laf koyma zamanı değil, laf yetiştirme zamanı değil. Taş üstüne taş koyma, iş yetiştirme zamanı. Bir önceki günden bugün daha fazla üretim yapıyorsak başarılıyız. Hedefimiz 2023 ise yeniden bir seferberlik başlatıyoruz. Başlamıştı zaten bir şekilde hazırlıkları devam ediyordu şimdi gerek büyümede ve üretim seferberliği gerek yatırımda, kalkınmada, istihdamda seferberlik ve ihracatta seferberlik olarak yeniden inşallah Türkiye'nin o 2002'den sonra yakaladığı o coşkulu dönemi yeniden yakalayacağız. Türkiye artık öyle birilerinin rüzgarı ile sallanacak, birilerinin 3 kuruşluk müdahaleleri ile krizler geçirecek olan Türkiye değil. 750 milyon dolarlık, 1 milyar dolarlık kredi dilimleri serbest bırakılmazsa diye krize giren Türkiye değil artık. Türkiye artık dünyada en çok bağış yapan ülke haline geldi" diye konuştu.