Ekonomi Bakanı AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oyunu Denizli Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eşiyle birlikte kullandı. Bakan Zeybekci, ‘’Seçimlerin ardından siyasetle birlikte ekonomimizin de rahatlayacağını düşünüyorum. Bu seçimler yeni bir Türkiye’nin başlangıcı olacaktır’’dedi. 
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için vatandaşlar oylarını kullanmaya sabah erken saatlerinde giderken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de oyunu Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte kullandı. Okulun önünde partililer tarafından karşılanan Zeybekci daha sonra 1073 numaralı sandığa giderek oyunu ‘Hayırlı olsun’ diyerek kullandı. Eşinin de oyunu atmasından sonra eşinin elini sıkan Zeybekci daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bu seçimlerin Türk tarihinde bir ilk olduğunu belirten Zeybekci, ‘’Bizim neslimiz için çok önemliydi.İleride o tarihi seçimlerde ben de oy kullandım diyeceğiz. İlk defa halkın seçtiği cumhurbaşkanında ilk oy verenlerden biri de bendim diyebilme gururunu yaşayacağız. Bu seçimlerin diğer bir önemi bu seçimler yeni bir dönemin de başlangıcı olacak. Yeni bir Türkiye’nin başlangıcı olacak. 1071 gibi, 1299 Osmanlı’nın kuruluşu gibi, İstanbul’un fethi gibi çok önemli bir gün. Türkiye çok partili sistemde demokratik gelişimi eksiğiyle fazlasıyla yaşadı. Şimdi ikinci bir aşamaya geçiyoruz. Halkın doğrudan başkanını seçtiği bir dönem başlıyor. Siyasette birçok aksaklığın giderildiği yeni bir dönemin başlangıcı olan, başkanlık sisteminin gündeme geldiği, evrensel standartlarda bir anayasayla yeni bir Türkiye’ye yol alacağız. Ülkemiz için hayırlı olsun. Artık önemli bir dönem başlıyor’’dedi.
Çıkacak sonuçların ekonomiye yansımaların olacağını kaydeden Zeybekci, ‘’Bu geceden itibaren hiçbir yoruma mahal vermeksizin, üzerine bir ilave yapılmadan milletin iradesi oluşacaktır. Önümüzdeki haftadan itibaren önümüze rahat bakacağımız bir dönem başlıyor. Birkaç hafta içinde ekonomimizin biraz daha rahatladığı ve ısrarla söylediğimiz ülkemizde yatırım yapılabilmesi için, üretim yapılabilmesi için, üreten insanların stok yapabilmesi için faizden kaynaklanan finansman maliyetlerinin düzeldiği önemli bir dönem başlayacaktır. Ben ülkemizin seçimlerin ardından siyasetin de rahatlamasıyla ekonomimizin de rahatlayacağını ve ekonomide daha akılcı değerlendirmeler yapacağız’’diye konuştu.
Bakan Zeybekci konuşmasının ardından gazetecilere de mutlaka sandığa gitme çağrısı yaptı.