Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının ev sahipliği yaptığı ve Colossea Thermal Otel’de gerçekleşen Afyon, Aydın, Burdur, İzmir, Karaman, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak’tan belediye başkanlarının da iştirak ettiği toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, MKYK Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Baloğlu, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak ve Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan katılımı ile yapıldı. 

HİZMETE TALİBİZ
AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, bir hafta içinde ikinci büyük organizasyona imza atmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başladı. 
“Ak Parti’nin genelde elde etmiş olduğu o büyük başarıları, yerelde de yerel yönetimlerin başarısı ile taçlanmıştır” ifadesini kullanan Örki, “Seçimler öncesinde 20’de 20 hedefiyle yola çıktık ve 20’de 16 belediyeyi kazandık. Bizim amacımız belediye başkanlığını kazanmak değildi. Bizler başkanlıkları millete hizmet etmenin bir aracı olarak görüyoruz. İşte bu nedenle alabileceğimiz ne kadar belediye varsa kazanmak istiyoruz" dedi.

KENTİMİZİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'da konuşmasında şunları söyledi, "Şehrimiz birçok güzellikleri içinde barındıran bir turizm şehridir. Denizli bunun yanı sıra bir tarım şehridir. Bu güzelliklere güzellik katabilmek amacıyla gece gündüz çalışıyoruz. 1994’teki kurucu başkanımız bizlere neler yapılmasını örnek gösterdi ve 2004’ten bu yana çalışmalar başladı. 2004’te başlayan yürüyüşte gece gündüz çalışarak hizmet destanları yazdık. Denizli’nin büyükşehir olmasıyla beraber durmadan çalışarak o büyüyen kentimizi daha da büyüteceğiz. Toplantımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

AK PARTİLİ BELEDİYELER KENDİSİYLE YARIŞIYOR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdulhamit Gül ise, AK Partili belediyelerin hiçbir vatandaşı bu soğukta sokakta bırakmadığını söyledi. Kar nedeniyle bütün yolların açık tutulduğunu ifade eden Gül, “Karlı havalarda da belediyelerimiz durmadan çalıştı. AK Parti’nin bu günlere gelmesinde önemli olan yerel yönetimdeki başarısıdır. Türkiye’de AK Parti’nin başarılı olmasının temel nedeni Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu belediye başkanı vizyonunun sayesindedir. Belediye başkanlığımızda temel modelimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. AK Parti olarak Kütahya’da, Afyon’da, Konya’da ve Denizli’de yaptığımız toplantıların bir diğerinde nasıl başarılı oluruz diye düşünülmüştür. AK Partili belediyeler kendisiyle yarışmaktadır. Tüm bu çalışmalarımızda daha fazla hizmeti milletimize nasıl götürürüz şeklinde çalışıyoruz” dedi. 


BELEDİYECİLİK DENDİĞİ ZAMAN AKLA AK PARTİ GELİR
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuşmasına terörü lanetleyerek başladı. Birlik üzerinde duran Zeybekci, “Terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik içinde karşı koyabiliriz. Bu yapılacak en akıllı harekettir. Orada büyük gediği açtınız demektir. Terör artık şekil değiştiriyor. Terör artık taşeron kullanıyor” dedi. 
Belediyeciliğin önemine vurgu yapan Zeybekci, “Gözümüz aklımız fikrimiz oradadır. Vatandaşın orada derdine dokunabilmek ve Allah razı olsun sözünü duyabilmek büyük bir nimettir. Bu kutlu hizmette başarılar dilerim. 2004 2011 martına kadar Denizli’ye hizmet etmeye çalıştık. Denizli’nin makul talihini değiştirmek için çalıştık. 2004’ten sonra Denizli, Denizlililere yakışır hale geldi. 2004’te Denizli vizyon kent olacak demiştik. Bugün oldu. Belediyecilik dendiğinde akla Recep Tayyip Erdoğan gelir. Türkiye’de belediyecilik dendiği zaman akla AK Parti gelir” dedi. 

YEREL VURDUSU YAPTI
Konuşmasında yerel yönetimlere yönelik müjde de veren Bakan Zeybekci, eğitim ve sağlıkta yaşanan sıkıntılara değinerek “Denizli’nin ilçelerinde öğretmen yok. Merkezde 2 bin fazla öğretmen var. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak lazım. Geride kalan ikinci plandadır. Okul öncesi eğitimin yerele devredilmesi lazım. Aklın yolu bir. Bu sorunlar çözülebilir.  Sağlıkta da maalesef siyasetçiler olarak gidilen ilçelerde bizim hastanelerde doktur yok deniyor. Halbuki kadrolar dolu. Mazeretlerle doktorlar başka yerlerde. Yerel hizmetlerde artık bunları konuşmak ve tartışmak lazım. Son 50 yılda Türkiye istenmeyen bir şekilde yapılaştı. Önümüzdeki süreçte Türkiye’yi bekleyen en büyük sorun kentsel dönüşümdür. Belediyelere tanımlanmış gelir kalemleri olması lazım. Önümüzdeki günlerde hükümetimizin bu konu ile ilgili çalışmaları olacaktır” şeklinde konuştu.

ŞİŞLİ SKANDALI, İSKİ’NİN EN AZ YÜZ KATIDIR 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, da Bakan Zeybekci gibi terörü lanetleyerek konuşmasına başladı.  “Her türlü terörü lanetliyoruz” diyen Bakan Eroğlu, “Milletimizin başı sağ olsun” dedi. İstanbul’da yaşanan değişimi ve gelişimi katılımcılara hatırlattı. Toplantılarda bilgi aktarımının önemine de değinen Bakan Eroğlu, “ABD’yi her seferinde yeniden keşfetmenin gereği yok. Tecrübeleri aktarmanın faydası var. Belediyeler denince akla AK Partili belediyeler geliyor. 1994 yılında temel Recep Tayyip Erdoğan zamanında atıldı. 1994 öncesinde İstanbul’da su yoktu. Caddeler çöp torbaları ile doluydu. Skandallar yaşandı. Bu skandalları en iyi bilen kişi benim. Şişli skandalı İSKİ skandalının en az yüz katıdır. CHP bunun altında ezilecektir. AK Parti tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan bir partidir. Hesap ortada Erdoğan 1994’te başkan olduğunda borç 2,5 milyar dolardı. İSKİ’nin borcu 1,5 milyar dolar. Bu borçlar ödendi. Su meselesi kökünden çözüldü. Katı atık düzenli depolama tesisleri, kompostesisleri kuruldu. Haliç kurtuldu. İstanbul köyden Dünyanın incisi haline geldi” dedi. 

EROĞLU “DENİZLİ ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK”

Denizli’yi çok güzel bir örnek olarak gösteren Bakan Eroğlu, “Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci belediye başkanı olmadan önce Denizli köydü. Yol, kavşak yoktu. Gecekondular vardı. Ama şimdi AK Parti anlayışı ile muazzam bir dönüşüm oldu. Zeybekci’ye dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. Denizli için kolları sıvayın dendi. Ben şahidim. Denizli’de bayrağı teslim alan Osman Zolan’a da teşekkür ediyoruz. Bizler de bakanlık olarak çok büyük hizmetler ediyoruz. Önümüzdeki aylarda seferberlik başlatın. Eksikliğiniz varsa bunları yapın. Şehirleri hep birlikte güzelleştirelim. 2015 seçimleri Türkiye’de bir milat olacaktır. Türkiye’nin bu muhteşem yükselişini kesmek isteyenlerin en önemli umutları Haziran seçimleridir. Milletimiz bu oyunun farkına vardı. Haziran seçiminde milletimiz onların heveslerini kursağında bırakacaktır. Bunun için hep beraber çalışmalıyız. Asıl olan gönülleri kazanmaktır. Yollara altınlar döşeseniz gönülleri kazanamazsanız seçimi kazanamazsınız” dedi. 

TECRÜBESİNİ AKTARDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölge toplantılarının önemine işaret ederek belediye başkanlığı döneminde kazandığı tecrübelerden bahsetti. Akyürek, “Birbirlerimizle eksikliklerimizi belirliyoruz ve yeni şeyler öğrenerek halkımızın iradesine sunmaya çalışıyoruz. Türkiye’de gittiğimiz her yerde AK Parti’li olan belediyeyle olmayan belediye fark ediliyor. Belediye meclis üyelerimizi projelere dahil etmeliyiz. Kent Konseyleri ve STK’lar konusunda bazen ihmal edilme durumları olabiliyor. Kesinlikle sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışılmalıdır. Kent konseyi kadın meclisleri aktif olmalıdır. Mevcut imkanlarla kendimiz ne yapabiliriz diye düşünmeliyiz. Şehrin imarı konusunda bütün AK Partili belediyeler yüzlerce eser yapıyor. Kültürel belediyecilik konusunda eksikliklerimiz var bunun nedeni sokağa çıktığımızda vatandaşlarımızın isteği yol, kaldırım gibi fiziksel çalışmalardır. Vatandaş bize ne zaman konser düzenleyeceksiniz demez. Ama bu eksikliği gidermemiz gerekmektedir” diye söyledi. Konuşmaların ardından top