"KILIÇDAROĞLU 'TÜRKİYE’DE 17 MİLYON YOKSUL VAR' DİYOR. BİLMİYORSAN BARİ SOR ÖĞREN" 

Bilmiyorsun bari sor. 2002 yılında nüfusun yüzde 1’i 1 doların altında yaşıyordu. Benim ülkemde nüfusunun yüzde 30’u 4.35 doların altında yaşıyordu. Bugün ise 1 doların altında kimse kalmadı" dedi. 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’ye gelerek Bozkurt ilçesi Hayrettin Mahallesi’nde düzenlenen Ters Lale Şenliği’ne katıldı. Şenliğe Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mahalle halkı ve çok sayıda vatanda katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şölende Bakan Zeybekci, çiçek satan kadınların yanına giderek demet demet çiçek aldı. Aldığı çiçekleri basın mensuplarına veren Bakan Zeybekci, 50 TL çıkararak çiçek satan kadınlara verdi.
 
"SEÇİMLERDE HERKES BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIR"
Ters lalenin geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Zeybekci, seçimlerin yaklaştığı uyarısında bulundu. Zeybekci, "Demokrasi şenliği olan seçimlere 6 hafta kaldı. Hepimiz sandığa gideceğiz. O sandık ne mübarektir ki millete hizmet etmek isteyenler bir terbiyeden geçer. Herkes hak ettiğini alır. Herkes boyunun ölçüsünü alır. Bu seçimlerin hayırlı olmasını dilerim. Millet ne derse o olacak. Ben sizden şunu istiyorum. Hasta dahi olsanız bu önemli seçimlerde sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Hangi partiye atarsanız atın ama sandığa gidin" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Bakan Zeybekci, "CHP Genel Başkanı; 'ülkemizde 17 milyon yoksulluk sınırının altında yaşayan vatandaş var' diyor. Ben ona öğreteyim. Bilmiyorsun bari sor. 2002 yılında nüfusun yüzde 1’i 1 doların altında yaşıyordu. Benim ülkemde nüfusunun yüzde 30’u 4.35 doların altında yaşıyordu. Bugün ise 1 doların altında kimse kalmadı. Türkiye’de 2013 sonu ile yüzde 2’si 4.35 doların altında yaşıyor sadece. Bunu bilmiyor bari sorup öğrensin. Yine 2002 yılında satın alma gücümüz AB vatandaşlarının ortalamasının yüzde 35 idi. Şimdi ise AB vatandaşlarının yüzde 60’ına çıktı. Bilmiyorsan bunları öğren. Ama öğrenmeye niyeti yok bunların. Asla da öğrenmeyecekler. Allah'ın izni ile onların beddualarına rağmen yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyelerine şenliğe yaptıkları desteklerden dolayı plaket verildi.