TÜRKİYE ile İsrail'in iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunda anlaşmaya varmasını değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İsrail bölgemizde önemli bir ülke. Belki sözlerim yanlış da anlaşılabilir; ekonomik ilişkilerimizin İsrail'le gelişecek, ticaretimizin artacak olması, karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkilerimizin artacak olması beni sevindirir" dedi.
 

Denizli'de AK Parti İl Başkanlığı'nın Göveçlik Kültür Sitesi'nde verdiği iftar yemeğine katılan Ekonomo Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra iftara Bakan Zeybetci'nin yanı sıra eşi Ayşen Zeybekci, AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Başkanı Necip Filiz ve çok sayıda partili de katıldı. İftar yemeğinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci, "Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normale dönmesi sevindirici bir durum. Rusya ile ilgili de güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bizim için önemli olan Türkiye'nin, Filistin ve Gazze'deki kardeşlerimizin menfaatleridir. Bizim prensibimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh'dur. Son zamanlarda başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, düşmanlarımızın sayısını azaltmak, dostlarımızın sayısını arttırmak prensibimizdir. İsrail bölgemizde önemli bir ülke. Ülkemizin menfaatlerini en üst düzeye çıkarmak kayıt ve şartıyla İsrail'le gerek ticari, gerek ekonomik gerekse askeri ilişkilerde bir mazur görmüyoruz" dedi. 
 
"RUSYA İLE İLGİLİ YAKIN GELECEKTE GÜZEL SONUÇLAR ALACAĞIMIZI TAHMİN EDİYORUM"
 
Nihat Zeybekci, "Ekonomi Bakanı olarak söylüyorum; Belki sözlerim yanlış da anlaşılabilir, ekonomik ilişkilerimizin İsrail'le gelişecek, ticaretimizin artacak olması, karşılıklı ticari ve ekonomik ilişkilerimizin artacak olması beni sevindirir. Diliyoruz ve temenni ediyoruz ki, Rusya ile de aynı sonuçları alalım. Şu andaki mevcut durum, Türkiye 1 lira zarar görürken, Rusya 2.5 lira zarar görüyor. Bu durum Rusya ve Türkiye'nin menfaatine değildir. Yaşananlardan dolayı her iki tarafın da üzgün olduğunu tahmin ediyorum. Her iki ülke halklarının menfaatleri doğrultusunda normal düzeyle geçmek, ticari ve ekonomik ilişkilerimizi olması gereken seviyeye getirmek gerekir. Rusya ile ilgili yakın gelecekte güzel sonuçlar alacağımızı tahmin ediyor ve diliyorum" diye konuştu.
 
Bakan Zeybekci, açıklamasının ardından sabah saatlerinde düzenlenecek olan Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak üzere karayolu ile Ankara'ya hareket etti.