Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık’ta başlayan operasyonlara atıfta bulunarak "Bizim aslanlığımızdan şüphemiz yok da çakallar kendini aslan zannediyor. Onlar ne yaparsa yapsın bu ülkede siyasi istikrar devam edecek. Çakalların duası bize asla geçmeyecek’’ dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’deki ziyaretleri kapsamında sabah saatlerinde Kömürcüoğlu Uluslararası Taş Heykel Kolonisi Sergisi’nin Denizli Belediyesi önündeki açılışına katıldı. Açılışa Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Taş heykelleri tek tek inceleyen Bakan Zeybekci, heykeller hakkında bilgi aldı. Heykeller önünde poz veren Zeybekci, Denizli olarak kültür ve sanata önem vermeye devam edeceklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Taş heykel kolonisi sergisini gezdikten sonra AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nın düzenlediği Ocak ayı il danışma kuruluna katılan Zeybekci’ye partililer yoğun ilgi gösterdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan danışma kurulunda konuşan Bakan Zeybekci, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
2000’li yılların başlarında yaşanan olayları kimsenin unutmaması gerektiğini belirten Bakan Zeybekci, şöyle konuştu: "O yıllarda dünyada ortalık gayet sakindi. Herşey yerli yerindeydi. Dünya kalkınma rekorları kırıyordu. Biz ülkemize özel bir kriz yaşadık. Birbirine anayasa atanlar yüzünden bu ülkede gecede yüzde 7 bine varan faizler oldu. Yüzde 60 enflasyon gördük. İMF’nin kapılarında dilenci hale geldik. İMF şefleri ülkemize gelerek neler yaptılar. Bunlar artık geride kaldı.’’

'BAZILAR KENDİNİ ÇAKAL ZANNEDİYOR'
17 Aralık’ta başlatılan operasyonla ilgili konuşan Zeybekci, şunları söyledi: "Her kim bu milletin ve yetimin hakkına el uzattı. Onun gereği sonuna kadar yapılmalı. Biz bunun arkasındayız sonuna kadar. Ancak, niyet o değil. İki yıldır yapılan çalışmalar var. Takipler var, dinlenme var. Bunları yaparken gereğini yapmayacaksın. Birbiriyle alakalı olmayan konuları bir araya getirip bir torbaya koyup buna çete diyeceksin. Bizim aslanlığımızdan şüphemiz yok da çakallar kendilerini aslan zannediyor. Çakal sen şöylesin böylesin diye diye kendini bir şey zannedermiş. Aslanın karşısında ise hemen susuyorlar. Bu ülkede yaşanılanlardan dolayı sakın tedirginliğe düşmeyin."

'KÖPEKLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ'
Bu yaşanılanların kısa sürede geçeceğini ve Türkiye’nin daha güzel işler yapacağını belirten Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı: "Rüzgar yalçın dağlardan ne koparırsa bunlar da bizden bunu koparır. Ekonomimiz o kadar güçlü ki. Onlar ne yaparsa yapsın bu ülkede siyasi istikrar devam edecek. Çakalların duası asla geçmeyecek. Eski bir söz vardır. 'Köpekler istedi diye atlar ölmez' Bu böyle olmaz.’’
Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci daha sonra partisinin Aydın’da düzenlediği aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Denizli’den ayrıldı.