AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını kınadı. Yüksel; “Son günlerde sağlıkta yaşanan şiddet olayları kabul edilebilir nitelikte değildir. Doktorlarımız, hastalarımız ve hasta yakınlarımız arasında kurulan derin dostluk ve bağlara bu yaşananlar asla gölge düşürmeyecektir” dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel sağlıkta yaşanan şiddet olaylarını yaptığı yazı açıklama ile kınadı. Hekimlerin kutsal bir görevi yerine getirdiklerine dikkat çeken Milletvekili Yüksel, sağlık hizmetini gönülden yerine getiren sağlık çalışanlarına millet olarak çok şey borçlu olduklarını, geceleri uyurken sağlığın nöbetini tutan, hastasının iyileşmesini dört gözle bekleyen hekim ve sağlık çalışanlarının sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü fazlasıyla hak ettiğini söyledi. Yüksel, açıklamasında şunları ifade etti; “Bilindiği gibi doktorlarımız zor şartlar altında bilgileri ve tecrübeleri ile mesleklerini en iyi şekilde yapma gayreti içindedirler. Hekimlerimiz, hastasıyla sevinir, hastasıyla üzülür, hastası için tüm bilgilerini ve becerilerini hastasının sağlığına kavuşması için her şeyini ortaya koyarlar. Öyle ki; bazen bu uğraşlar sonuç verir, hasta yeniden sağlığına kavuşur. İşte o an, hasta ve hasta yakınları için ne kadar güzel bir duygu ise, hekim için de en mutlu ve en güzel anlardan birisidir. Bazen de ortaya konan tüm gayretler sonuçsuz kalır ve hasta, ya engelli kalır, ya da hayata gözlerini yumar. İşte o an da bir hekim için, hasta yakınlarının yaşadığı ızdıraba ve üzüntüye eşdeğer bir üzüntüyü de Hekim yaşar. Hekimlerin tamamına yakını, hasta yâda hasta yakınına hissettirmese bile, bu duyguları her zaman içten içe yaşarlar. Hekimlerimiz, bazen savaşlarda cephede, aldıkları tıbbi bilgi ve donanımla acıları dindirmeye, yaraları sarmaya, Mehmetçiğimize şifa olmaya, bazen de, en amansız salgın hastalıkların ortasında tüm riskleri alarak, canları pahasına o kutsal görevlerini yerine getirmeye çalışırlar. Kısacası hekimlerimiz, her anlamda değer verilmesi gereken, bir karanfil uzatılıp, güzel sözlerle onurlandırılması gereken saygın kişilerdir. Tüm bu saydığımız olumlu davranışların dışına çıkan hekimlerimiz yok mudur, mutlaka vardır. Ama bunların sayıları yok denecek kadar azdır. Diğer mesleklerde olan hataların telafisi mümkün olabilir. Ne yazık ki, tıp mesleğinde ise, bazı hataların telafisi mümkün olmamaktadır. Belki sıkıntıların kaynağında da bu yatmaktadır. Çünkü insanoğlu fıtratı gereği bir takım hatalar yapabilir, yanlış uygulamalarda bulunabilir.  Her birey toplum içinde, kendisine saygı duyulmasını istediği ölçüde, çevresindekilere de saygı duymalı ve üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmenin bilinci içinde olmalıdır” dedi.

Millet Olarak Sağlık Çalışanlarımızı Gereken Saygıyı Göstermeliyiz…

Milletvekili Yüksel açıklamasında iyiliğe karşı kötülük yapmanın menfur bir hareket olduğuna dikkat çekti. Milletvekili Yüksel; “Kötülüğe karşı kötülük yapmak doğru olmadığı gibi inancımız gereği millet olarak kişiliğimize de yakışmayan bir davranış biçimidir. Çünkü iyiliğe karşı kötülük yapmak insanlık dışı menfur bir harekettir. İşte hekimlerimizin iş koşullarında karşılaştıkları en büyük problemlerin temelinde de bu mesele bulunmaktadır. Bir yandan hastanın genel yaşamış olduğu durumu, bir yandan yakınlarının büyük beklentilerinin varlığı ve öte yandan da ilahi kaderin tecellisidir. Hepimiz insan olarak en yakınımızdakilerin sağlığını kaybetmesini hatta hayatını kaybetmesini istemeyiz. Ancak bu bazı sebepler ve hastalık evrelerine göre hastalığın ciddiyeti göz önüne alındığında bu vazgeçilemez gerçekle yüz yüze kalırız. Bireylerin sağlık hakkı, yaşam hakkı her şeyden kutsal sayılmaktadır. İnsanlara bu hizmeti verebilmek için çocukluğunu, gençliğini tüketen Doktor Ersin Arslan kardeşimiz elim bir hadise sonucu hasta yakını tarafından öldürülmüştür. Bu yaşanan hadiseyi nefretle kınıyor, görevi başında öldürülen kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı diliyorum. Öte yandan, bir milletvekilinin Van Bölge Hastanesinde görev yapan Doktor Oğuz Eroğlu’nu dövmesi vahamet kavramıyla açıklanamayacak ölçüde korkunç bir hadisedir. Yaşanan olayın ardından özür dilenmesi gerekirken, pervasız bir şekilde “Bir daha olsa yine döverim.” sözlerinin edilmesi de izahı mümkün olmayan bir davranıştır. Bu davranışı sergileyen ve bu sözleri sarf eden milletvekilinin sağlık çalışanlarından acilen ve defalarca özür dilemesi gerekmektedir. Usulen açılmış ve kamuoyunun tepkisini azaltmayı amaçlar bir görüntü veren şeklî bir parti içi soruşturmayla da bu konu geçiştirilmemelidir.

Öyle ki, bayrağımızın dalgalandığı her noktada sağlık hizmetini gönülden yerine getiren sağlık çalışanlarımıza millet olarak çok şey borçluyuz. Geceleri uyurken sağlığın nöbetini tutan, hastasının iyileşmesini dört gözle bekleyen hekim ve sağlık çalışanı kardeşlerimiz sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum. Bu bağlamda, sağlığımızın teminatı olan hekim kardeşlerimize ve sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmanın önemini vurgulamak istiyorum. Bu nedenle siyaset ve politika gözetmeksizin bu konuda ortak paydada buluşabilmek toplumumuzun refahı ve sağlıklı geleceği adına ciddi önem teşkil etmektedir. Bu düşünceden hareketle partimiz tarafından sağlık çalışanları ile ilgili Meclis Araştırması açılması TBMM gündemine taşınmış, önergeler görüşülmüş, kabul edilmiş ve komisyon kurulmuştur. Umuyorum ki, Doktorlarımız, hastalarımız ve hasta yakınlarımız arasında kurulan dostluk ve bağlar, onurlu ve toplumsal saygınlığı ile devam edecektir” dedi.