AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel, Çiftçileri dinleyen Mehmet Yüksel onların talepleri doğrultusunda TARSİM’in kapsamının ve teminatının yükseltilmesi konusunu da Ankara’ya taşıyacağını belirtti.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, geçtiğimiz hafta Çivril, Çal ve Bekilli İlçelerinde etkili olan don olayı sonrasında bölgede incelemede bulundu ve hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi.
Çivril, Çal ve Bekilli İlçelerinde etkili olan ve büyük zarara neden olan don olayının yaşandığı alanları gezen ve yetkililerden bilgiler alan AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Mehmet Yüksel, Ülkemizde güçlü bir devlet, güçlü bir hükümet var. Hükümetimiz bunun gereğini yerine getirecek güçte ve kararlılıktadır” dedi. Gezi sonrası değerlendirmelerde bulunan Yüksel, “24 Nisan’da yaşanan dondan etkilenen bölümde inceleme yaptık. Çivril’de elma, şeftali bahçelerini inceledik. Renkli elma ağaçlarının beyazlığı bizleri aldatmasın içi bitmiş. Nar bölgesi olan Kocadere’de yüzde 100’e varan bir zarar var. Onun dışında zeytinde, bunun yanında Çal’daki üzümlerimizde de ciddi zararlar var” ifadelerini kullandı.
 
DEVLETİMİZ YANINIZDA
Geçmiş dönemlerde de Denizli’de don ve sel olayları yaşandığını hatırlatan Yüksel, üreticilerin mağdur olmaması için Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı ile irtibat kurulduğunu ve Hasar tespit çalışmalarına vakit kaybedilmeden başladığını söyledi. Yüksel ”Üreticilerimizin için rahat olsun. Bundan önceki olaylarda olduğu gibi yine çiftçimizin yanındayız. 2014 yılında ilimizdeki üreticilerimizin hesaplarına 134 Milyon lira tarımsal destekleme aktarıldı. Denizli’ye son 12 yılda verilen toplam tarımsal destekleme miktarı yaklaşık 1,09 milyar liradır. Devletimiz hiçbir zaman üreticilerimizi yalnız bırakmadı. Bundan sonra da bırakmayacaktır. Çivril, Çal ve Bekilli İlçeleri’nde yaşanan olayın yaraları da en kısa zamanda sarılacaktır ” dedi.

DESTEK İSTEDİLER 
Geziye katılan Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici yaşanan olay sonrasında Milletvekili Mehmet Yüksel’e bilgi verdi. Mehmet Yüksel ile görüşen ve yüzde 70 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda zarar olduğunu ifade eden Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil, “Çiftçilerin derdine ilaç olmak için farklı bir destek verilmesini istiyoruz. Dekar veya ağaç başına olur farklı bir destek bekliyoruz” ifadesini kullandı. Çal Afatlar Mahallesi Muhtarı Osman Atar da açıklamasında, “Mağduruz devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz” dedi.