Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Denizli Şubesi tarafından düzenlenen 2023'e Doğru Ortak Sanayi Stratejileri konulu panele katıldı.

     Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) salonunda düzenlenen panele, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve davetliler katıldı.

     MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz'in açılış konuşmasının ardından konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hükümet olarak yüksek bir başarı yakaladıklarını belirterek, "Mali disiplinimiz çok iyi, bankacılık sektörümüz çok güçlü. Bir çok ülkede olmayan ve yokluğu nedeniyle bir çok sıkıntının yaşandığı siyasi istikrar bizde var. Güçlü liderlik var. Hızlı karar alıp uygulayan bir yönetimimiz var. Müthiş bir koordinasyon var. Bunların hepsi bizim artılarımız" dedi.

     İlk 9 aylık doğrudan küresel sermaye yatırımlarının açıklandığını ve 11 milyar dolarlık bir rakam olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Bu, birçok AB üyesi ülkeden çok çok daha iyi bir performansımız var. Türkiye güvenli bir ülke ve bu anlamda doğrudan yatırımlarla, gerek başka kanallarla ciddi anlamda sermayeyi cezbeden bir ülke. Bir yandan da orta vadeli tedbirlerle cari açığı azaltmamız gerekiyor. Bu anlamda da enerji son derece önemli. Yenilenebilir ve nükleer enerji önemli. Bu alanların üzerine mutlaka gitmek zorundayız. Dışa bağımlılığımızı azaltmak zorundayız. Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını güçlendirmek durumundayız" dedi.

     Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz daha sonra panele katılanların sorularını cevaplandırdı.