İZMİR (CİHAN)- AK Parti İzmir milletvekili adayı ve eski ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “İzmirlinin Zeybek çekmeden vazgeçip, halay çekme zamanı geldi.” dedi.
    Binali Yıldırım, Türkiye Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu ve iş adamı Kemal Zorlu’nun katkılarıyla İzmir’in iş adamları için düzenlenen ‘Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Yemeği’ne katıldı. Kaya İzmir Otel’deki toplantıda konuşan Yıldırım, İzmir’in geleceği için hazırlanan 35 projenin 30 katı kadar bir paranın terör belasından heba olup havaya uçtuğunu söyledi. 1984'ten bu yana teröre 50 milyar dolar harcandığını kaydetti. Yıldırım, "Bugün uğraştığımız terör belası da bizi daha az vuracak ve tamamen ülke gündeminden kalkacaktır. 1984'ten beri 30 yılı aşkın süredir büyük bir servet harcadık. 50 milyar dolar hesap ediliyor. Bizim 2023'e kadar açıkladığımız İzmir’in çehresini değiştirecek 35 projenin 10 katı kadar bir paradır bu. Bu paralar uçtu gitti heba oldu. Eğer bu paralar ülkenin kalkınmasına harcanmış olasaydı kişi başı gelirimiz 4-5 bin dolar daha yüksek olacaktı.” şekilde konuştu.
    İzmir’in ihracatının Türkiye’de yüzde 4.4 artarken İzmir’de 2.2 artarak tam yüzde 50 kadar az olduğunu vurguladı. İzmir'i geliştirmek için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışacaklarını ifade eden Yıldırım, hayata geçirecekleri projeler sayesinde doğrudan en az 165 bin kişinin iş sahibi olacağını, 125 bin kişinin de kalıcı olarak istihdam edileceğini kaydetti. CİHAN