Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tekstil ve turizm kenti Denizli’nin önemli bir il olduğunu söyledi. Denizli’nin 2013 yılı sonuna kadar çevresindeki tüm illere sıcak asfaltla kaplı bölünmüş yollarla ulaşımının sağlanacağını vurgulayan Bakan Yıldırım, “Türkiye’de 15 il kazanıyor, vergi veriyor, diğer illeri çekiyor. Denizli lokomotif illerimizden bir tanesi. Doğu ile batı arasındaki kalkınma farkının ortadan kalkması için Denizli çok önemli bir görev yapıyor. Denizli Türkiye’nin büyümesi kalkınması için çalışıyor. Biz de Denizli’nin kalkınması için çalışıyoruz. Bakanlık olarak Denizli’ye son dokuz yılda 202 kilometre bölünmüş yol yaptık. 2 bin 500 kilometre asfaltlama çalışması yaptık. Bu asfaltın 128 kilometresi de sıcak asfalt. Denizli’ye 1998-2003 yılları arasında sadece 92 milyon liralık yatırım yapılmışken, 2003’ten bu yana 464 milyon liralık yatırım yaptık. Yani Denizli istiyor biz yapıyoruz. Denizli’nin çevre yolu inşaatı da hazlı devam ediyor. 1. kısmın ardından bugün 2. kısım çevre yolumuzu da hizmete açıyoruz. 2 kısım yapılırken önemli istimlâk çalışmaları yaptık. Denizli için her şeye değer diye çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Bazen küçük hesaplarla çevre yollarına karşı çıkılıyor. Çevre yolunun yapılmasını istemeyen iller oldu. Sonra bu iller çevre yolun yapılması için talepte bulundular. Geniş düşünmek lazım. Çevre yolunun kısa vadeli belki ekonomik canlılığa olumsuz etkisi olabilir ama uzun vadede, şehrin gelişmesi ve kazancın artacak olacağının farkındayız.” diye konuştu.

Denizli’yi Türkiye alkışlıyor

Denizli Pamukkale Yolu’nun temel atma töreni, 2.Çevre Yolu açılışı ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Denizli’ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karahayıt Beldesindeki Collossea Otel’de sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin’de hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Abdülkadir Demir, Denizlili girişimcilerin başarısını tüm Türkiye’nin alkışladığını söyledi. Vali Demir, “1980’li yıllara kadar adı az duyulan Denizli, 20 yıl gibi kısa bir sürede gözle görülür bir büyüme sağladı. Bu başarısı Türkiye tarafından alkışlandı. Denizli’de birçok sektörde büyük gelişimler yaşanıyor. Dünyanın her yerine yıllık 2.5 milyar dolarlık ihracat yapılıyor. Pamukkale’yi 2011 yılında 1.5 milyon turist ziyaret etti. Pamukkale’de gerçekleştirilen beyazlatma çalışmaları ve içerisinde yapılan düzenlemeler, gerçek anlamda korunmaya başlandığını gösteriyor. Pamukkale'de daha kapsamlı çalışmalar yapacağız” dedi.

Yaşam nerede ise orada yol var

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Denizli’ye yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Özellikle ulaşım konusunda önemli çalışmalar yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini ifade eden Bakan Yıldırım, “Yollar, tarih boyunca medeniyetlerin gelişmesinde vardır. Şehirler yolların üzerinde kurulmuş, binalar yolların üzerine yapılmış, havaalanları, limanlar yolların bittiği yerde inşa edilmiş. Yaşam nerdeyse, orada yol var. Cumhuriyetin kurulmasıyla başlayan yol çalışmaları hala devam ediyor. Bu çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Denizli, gerçekten özellikle tekstil ihracatında dünyaya adını duyuran bir il olarak değil, sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıklarıyla ülkemizi dünyada tanıtan bir şehrimiz” dedi. Özellikle Karahayıt bölgesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesiyle bölgenin çehresini de değişeceğini belirten Bakan Yıldırım, “2012’den itibaren buradaki kentsel dönüşüm faaliyetleri başlayacak. Gerçek anlamda turizmde Denizli hak ettiğini almaya başlayacak. Pamukkale için 1.5 milyon ziyaretçi sayısı hiç bir şey. Bir yerde yanlış var. Çardak Havaalanına bakıyorum. Önce prefabrik barakadan ibaretti. Başlanmış ama bırakılmış bir havaalanı vardı. Bitirdik. Havaalanın trafiğine bakıyorum. Erzincan'ın trafiği kadar değil. Bu kadar mahsun ve ıssız olmamalı. Denizli iş camiası havaalanının daha aktif kullanılması için kafa yormalı. Birlikte kafa yormalıyız. Ankara seferleri başlattık tutmadı. İstanbul seferlerinden memnun olunmadığını biliyorum. Ama bu sorunu birlikte çözeceğiz. Birlikte oturup çalışacağız ve en iyisini bulacağız. Çardak Havaalanına büyük yatırımlar yaptık. Havaalanının başka bir yere taşınması gibi bir madde gündemimizde yok. Denizli Çardak’la dost geçinmeyi öğrenecek. Çardak Havaalanına ulaşımı sağlayan yollarda iyileştirme yapacağız. Bakanlık olarak hedefimiz tüm Türkiye’de insanlarımızın 1 saatlik sürede bir havaalanına ulaşmasıdır.” şeklinde konuştu.

Raybüsler olacak

Denizli’nin çevre illerle olan demiryolu yenileme çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Yıldırım, “Demiryollarımız çok ihmal edilmiş. Biz görevi devir aldığımızda demir yolu ağımız fiziki ömrünü tamamlamıştı. Ülkemizin büyük bölümünde ve İzmir, Aydın, Nazilli ve Denizli arasındaki tren yolumuzu yeniledik. Hızlandırılmış tiren seferlerini başlattık. Denizli – Afyon güzergâhında tren yolu yapım çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgedeki çalışmalarda tamamlandığında İzmir Denizli, Afyon arasında çalışan hızlı güvenli ve ekonomik yolculuk yapmaya fırsat sağlayacak olan ‘raybüs’leri hizmete koymak istiyoruz. Özellikle Kaklıkta yapımına başlanılan ve büyük bölümü tamamlanan lojistik köyde bittiğinde Denizli’den İzmir’e ihraç edilecek ürünler tren yoluyla taşınacak. 2023 yılına kadar İzmir Aydın arasında ulaşımı sağlayan otobanı Aydın Denizli ve Antalya arasında da yap işlet devret modeliyle yapmayı planlıyoruz. Haberleşme alanında da önemli gelişmeler oldu. 2003’te Türkiye’de geniş bant internet yoktu. Bütün PTT'leri PTTBank haline düşürdük. 167 kurum ile işlem yapar hale geldik. 843 tane yerleşim yerinde banka yok, PTTBank var. PTT bu 9 yıl içerisinde yaptığımız çalışmalar olmasaydı en büyük kambur, en büyük zarar eden KİT’lerden biri olacaktı. PTT’nin 2003’de 11 milyon zararı vardı. PTTBank diye bir oluşum yaptık. Süratle parasal işlemleri PTT yapmaya başladı. Ayda 23 milyon 500 bin işlem yapılıyor. 11 milyon zarardan şimdi 350 milyon lira kara geçtik. 29 bin çalışanımızla.” Şeklinde konuştu.

Temel atıldı açılış yapıldı

Toplantının ardından Denizli Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Yıldırım, Vali Abdülkadir Demir’den Denizli ile ilgili bilgiler aldı. Vali Demir, Bakan Yıldırım’a Serinhisar ilçesine bağlı el yapımı bıçakları ve demir aletleri ile ünlü Yatağa beldesinde ustalar tarafından üretilen ‘Yatağan Palası’ hediye etti. Bakan Yıldırım, daha sonra Pamukkale Yolu üzerinde Laodikya Kavşağı’nda Denizli Çevre yolu 2. bölümünün açılışını yaptı. Bakan Yıldırım, kentin en önemli turizm merkezi Pamukkale ve Karahayıt’a ulaşımı sağlayan 20 kilometrelik turizm yolunun yenileneme ve genişletme çalışmalarının temeli attı. Bakan Yıldırım, Denizli Belediyesi’ni de ziyaret ettikten sonra Çardak Havaalanından özel uçakla Ankara’ya gitti.