Diğer parti seçmenleri bile ülkemiz için tek partili bir iktidarın faydalı olacağını, koalisyonların bir çözüm olmadığını biliyorlar. Şu an içinse tek başına iktidar olabilecek tek parti Ak Partidir. Dünyada, istikrar ve güvenin olduğu toplumlara baktığımızda, özellikle koalisyon yönetimleri değil daha çok tek partili yönetimler görüyoruz. Temenni ederim ki milletimiz koalisyonlara fırsat vermeden burada tek başına bir iktidarın tercihini yapabilirse inanıyorum ki bu 13 yıl içerisinde yakaladığımız istikrar ve güven ortamının devamına ciddi bir zemin hazırlar” dedi.
Bu kapsamda, vatandaşlarımızdan bir kez daha istikrar için oyunu AK Parti’ye vermesini beklediklerini ifade eden Filiz; Tüm seçmenleri sandık başına beklediklerini ve katılım oranının düşmemesi gerektiğini söyledi. AK Parti’nin Türkiye’nin çimentosu,  mayası, sigortası olduğunu vurgulayan Filiz; “AK Parti’ye verilecek bir oyla geleceğe umutla bakabileceğiz. AK Parti reformcu bir partidir. Türkiye’yi dönüştürebilecek kadrolara ve vizyona sahiptir. Ekonomi, dış politika gibi konularda reformlara devam edecektir. Toplumun her alanını reforme edebilecek yetenekleri vardır” şeklinde konuştu. 
Diğer tüm partilerin, tüm iç ve dış güçlerin sadece AK Parti'nin iktidardan gitmesini istediklerini herhangi bir vizyonlarının olmadığını belirten Filiz; “ Diğer partilerin tek başına iktidar olma niyeti yok, kabiliyeti de yok. Kimisi sadece barajı aşayım yeter.  AK Parti gitsin de ne olursa olsun diyor. Bir diğeri 'Yüzde 15'i geçsem bana yeter' ,AK Parti gitsin de ne olursa olsun diyor. Ana muhalefetin ise zaten iktidar olma niyeti yok. Yüzde 28 aldı mı onlar için kaymaklı baklava. Onun da söylemi aynı “AK Parti gitsin de ne olursa olsun” . Siyasetçi, bir parti gitsin de ne olursa olsun diyemez. Sen AK Parti gitsin ama ben geleceğim diyeceksin, diyemiyorsan bırak bu işi en iyi yapan Ak Parti tek başına yapsın” dedi.
AK Parti’nin her zaman tek başına iktidarı hedefleyen bir parti olduğunu söyleyen Filiz; “ Yaptıklarımız belli, yapacaklarımız ise seçim beyannamemiz de yer alan vaatlerimizden daha da fazladır. Biz güçlüyüz ve üstesinden geliriz. Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Romanıyla Zazasıyla Boşnağıyla Arnavuduyla Gürcüsüyle 78 milyon bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. İnanıyorum ki bizi bölmek isteyenlere karşı sevgi, birlik ve beraberce bu yolda yürümeye devam edeceğiz. İnşallah memleketimizin geleceği için 1 Kasım seçimleri hayırlara vesile olur” dedi.