CHP Denizli Pamukkale Belediye Başkan Adayı İbrahim Vural, seçim gezilerine devam ediyor. Vural, kültür sanatla ilgili yeni bir proje daha açıkladı. Seçim gezileri sırasında sık sık projelerinden bahseden Vural, bir kültür sanat kervanı kuracaklarını, bu kervanın Pamukkale ilçesini gezerek, yurttaşa kültür-sanat etkinliği götüreceklerini söyledi. 

İbrahim Vural Seçim Ofisi
Kültür-Sanat faaliyetlerinin belirli bir zümreye hitap edecek şekilde konumlandırılmasından rahatsız olduğunu dile getiren Başkan Vural, amacının sanatı, toplumun tüm katmanlarına indirgemek olduğunu belirtti. Kırsal alanda yaşayan yurttaşları kültür-sanat faaliyetlerine dahil etmek istediğini kaydeden Vural, kültür-sanat alanında yapacağı etkinlikleri, özelikle ova köyleri ve çevre köylerde yaşayan yurttaşlarla buluşturacağını söyledi.  Başkan Vural,’ bir kültür-sanat kervanı kurmayı düşünüyoruz, bu kervanımız sürekli yolda olacak, mahalle mahalle dolaşıp, kent merkezine gelemeyen, tiyatro ya da sinema izleme imkanı bulamayan vatandaşlarımıza, tiyatro veya sinemayı ayaklarına kadar götürecek’ diye konuştu. 

365 gün kültür-sanat etkinliği
Çadır salon, portatif sahne, her türlü ekipmanın yer alacağı kültür- sanat kervanının, her akşam başka bir mahallede konaklayacağını söyleyen Vural, ‘kültür-sanat projelerinin temelinde, 365 gün etkinlik hedefimiz yatıyor, biz projelerimizi açıklarken, kültür sanatla ilgili şu iddiada bulunmuştuk. Demiştik ki, Pamukkale İlçesinde yaşayan hiç bir vatandaşımız, kendisine hitap eden bir etkinliğin olmadığı şikayetinde bulunamayacak.’


Vural’ın kültür-sanatla ilgili iddialı projeleri
Uluslararası Pamukkale Kültür ve Sanat Festivali
Yalnız adıyla değil içeriğiyle tam anlamıyla uluslar arası boyutta gerçekleştireceğimiz Pamukkale Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali ile dünyanın gündemine oturacağız. Çok sayıda ülkeden alanında uzman kültür ve sanat adamlarını her yıl Pamukkale’de buluşturacak festivalle yalnız Pamukkale’yi değil Denizli’yi de dünyaya tanıtacağız.

Kültür ve Sanat Şehri kuracağız
Sahne sanatlarından müziğe, şiirden edebiyata bugünün önemli değerlerini yarının potansiyel sanatçılarıyla buluşturacak yine her alanda olduğu gibi 7’den 70’e her kesime hitap edecek sürekli ve süresiz kültürel etkinliklerimizle Pamukkale’yi kültürün ve sanatın şehri yapacağız. Pamukkale’de yaşayan hiçbir vatandaşımız ‘Bana hitap eden bir etkinlik ve veya sanat dalı yok’ demeyecek, dedirtmeyeceğiz! Ayrıca etkinlik sağanağımız yalnız ulusal değil uluslararası boyutta bir kültür-sanat turizmini de tetikleyecek. Gerek ulusal gerekse uluslar arası sanatçılar için Pamukkale örnek bir şehir olacak.

Kültür ve Sanat Binaları
İddialı bir kente yakışır her türlü kültür sanat yapısını da inşa ederek ilçemize kazandıracağız. Pamukkale Belediyesi kültür sanat projeleri sayesinde herkes tiyatro ve sinemayla gezici sinema ve tiyatro birimleri sayesinde tanışacak. Yazlık sinemalarla nostaljiyi bugünün nesillerine aktaracağız. Kültür sanat projelerimizle inşa ettiğimiz fiziki mekanlar, Denizil’nin tarihe mal olmuş kültür ve sanat adamlarının isimleriyle ölümsüzleştirilecek