AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’nin tüm ilçe ve mahallelerinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Acıpayam’ı ziyaret eden Tin, burada ilçenin önemli tarımsal üretim noktalarından olan Akalan, Köke, Dedebağ, Darıveren ve Bedirbey mahallelerinde hem çiftçilerle hem de vatandaşlarla buluştu. Çiftçinin hem yerel hem de tarımsal politikalar anlamında isteklerini tek tek not alan Tin, vatandaşlarla çözüm noktasında fikir alışverişinde bulundu. Özellikle bölgeye büyük bir yatırımla yapılan Akalan Barajı’nın su tutmaya başlamasının tarımsal üretime büyük katkı sunacağını aktaran AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, tarım ve hayvancılığa her anlamda desteklerin devam edeceğini söyledi.

“Sulanabilir arazi yapısı kat at arttı”


14 yıllık AK Parti döneminde tarımsal üretimi artırmak, kaliteyi sağlamak, çiftçiyi kesintisiz üretime teşvik etmek için tarıma yönelik büyük destekler sağladıklarını aktaran Tin, şunları söyledi: “Çiftçimizin, üreticimizin hep yanında olduk. Eski Miras Kanunu’na dayalı olarak çiftçimizin dağılan, çok parçalı hale gelen ve küçük olması nedeniyle ekonomik olarak istenilen verimde olmayan arazilerini büyük yatırımlarla toplulaştırdık. Tek bir arazide, daha az maliyetle daha kaliteli ürünün önünün açıldığı bu çalışmamız devam ediyor. Baraj, gölet noktasında ciddi yatırımlarla sulanabilir arazi yapısını kat kat artırarak, kurak tarımdan birçok arazimizi kurtararak sulu tarıma geçmesini sağladık. Ürün çeşitliliği ve desenin artırılması noktasında ciddi bir bilinçlendirme sağlandı. Mazot, gübre, tarla gibi desteklerin yanında hem hayvancılığı hem de tarımsal üretimi ilgilendiren birçok desteklerle çiftçimizin her daim yanında olduk. Yani çiftçimizin üretimle kalkınması noktasında büyük hamleler gerçekleştirdik.”



Tarlada kadınlarla sohbet etti

Milletvekili Adayı Tin, ziyaretleri sırasında patates hasadı yapan kadınların yanına giderek, kolaylıklar diledi. Hasadın bereketli olmasını temenni eden Milletvekili Adayı Tin, kadınlarla bir süre sohbet etti. Tarlada çalışanlar ise patates hasadının bu yıl bölgede ilk defa yapıldığını ve başarılı olunduğu belirtti. Tin, gelecek dönemde de istedikleri kalitede üretim yapmayı hedeflediklerini ileten üreticilere başarı ve bol kazançlar diledi.