AK Parti Mekezefendi Belediyesi Başkan aday adayı Adem Oklu, Kaleiçi ve Demirciler çarşısında esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Demirciler caddesinde bir esnafla demir döven Oklu, "Belediye Başkanı olduğumuzda untulmaya yüz tutmuş mesleklere sahip çıkacağız" dedi. Oklu ayrıca, gezisinde efe cepkeni de giyerek yöresel el sanatları üzerine de konuştu.

Gezisinin ilk kısmını Kaleiçi esnafını gezerek başlatan AK Parti Merkezefendi Belediyesi Başkan aday adayı Adem Oklu, burada vatandaşların sorunlarını dinleyerek onlarla tanıştı. Gittiği her yerde sevgi ve muhabetle karşılanan Oklu, halka projelerini anlattı. Bir yöresel kıyafet üreticisinin de iş yerini ziyaret eden Oklu, burada yöresel efe cepkeni giyerek fes taktı. Başkan olmamız durumunda yöresel el sanatlarına değer verilerek bunların korunacağını kaydeden Oklu, gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getirdi. 

Tavında demir dövdü 

Daha sonra Demirciler caddesine geçen aday adayı Adem Oklu, burada da ilgiyle karşılandı. Bir demirci esnafıyla meslek üzerine sohbet eden Oklu, mesleki bilgiler aldı. Kendisinin seçilmesi durumunda kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere sahip çıkma sözü veren Oklu, " Demircilerimiz köylümüzün eli ayağıdır. Eskiden bu caddemiz Denizli'mizin kalbi konumundaydı. Şehrin nabzı burada atardı. Geçmişte açılan yollarımız kazma kürekle açılırdı. Üretimi ise burada olurdu. Buranın Denizli üzerinde emeği büyüktür. İnşallah belediye başkanlığını aldığımızda, bugün çırak bile bulamayan bu mesleklerimize sahip çıkacağız. Gerekirse buradan malzeme alıp buraları canlandıracağız. Yeni kuşaklara bu mesleğin, ustalığın aktarılmasını sağlayacağız" dedi.