Basmacı, bu plandan Denizlili turizmcinin faydalanamayacağını söyledi. Türkiye’ye turist getirecek ve cirosu 750 bin dolar olan firmalara sağlanacak 6 bin dolar yakıt desteğinin sonuçsuz kalacağını ifade eden CHP Milletvekili Melike Basmacı, “Turizm sezonu bu planla, açılmadan kapanmış oldu. Pamukkale’ye geçtiğimiz Şubat ayında 35 tur otobüsü geldiğini öğrendik. Bu ay ise bu rakam 10’lara düşmüş durumda. Turizm Eylem Planı kimseye iyi gelmeyecek.

Yurt dışından ülkemize turist taşıyacak havayolu şirketlerinin inecekleri yerler belirlendi, içlerinde Çardak Havaalanı yok. Hükümette bir Denizlili bakan olmasına rağmen Çardak havaalanı destek kapsamı içerisine alınamamıştır. Pamukkale Türkiye’de en fazla turist çeken yerlerden biri değil midir.? Neden Çardak havaalanı yakıt desteğine dahil edilmemiştir. Denizli’ye ‘Bakan’” dedi.

Karahayıt bölgesinde bir çok otelin zor günler geçirdiğini kaydeden Milletvekili Melike Basmacı, “Termal iyi gelir diye ilimizde otelcilerimiz bir kampanya başlattı. Amaçları sadece Pamukkale ve Karahayıt bölgesindeki esnafı ayakta tutmak olan hemşehrilerimi sonuna kadar destekliyorum. Bir çok otel müşterisi olmadığı için ya satılık, ya da devren kiralıktır. Hal böyleyken, ilimizin Turizm Eylem Planı dışında bırakılması Denizli’ye verilmiş bir ceza değil midir?. Muğla-Dalaman kapsam içerisinde iken, Çardak Havaalanının dışarıda bırakılması Pamukkale-Karahayıt bölgesinin yok sayılmasıdır.

Acilen Pamukkale de Turizm Eylem Planı içerisine dahil edilmelidir.” diye konuştu.