Denizli’de, MHP’nin muhalif isimlerinin de içinde yer aldığı 20 kişi, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. İhraç listesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yakınlığı ile tanılan Ayşe Tuğba Temel’in de bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Bu zamana kadar sessizliğini koruyan MHP’li Ayşe Tuğba Temel, Haberci Kuş’a konuşarak sessizliğini bozdu. Haberci Kuş muhabiri Mehmet Özden’in sorularına cevap veren MHP’li Temel; “Öncelikle şunu belirtmekte fayda görüyorum ki her ne kadar il başkanımız sayın Cafer Birtürk beyefendi Pamukkale Haber’e yaptığı açıklamada listeyi FETO soruşturmalarıyla ilişkilendirsede ve akabinde karar mercisi kendileriymiş gibi 'KESİN İHRAÇ EDİLECEKLER' cümlesini kullanmış olsada olayın aslı şu şekildedir; Denizli İl Yönetim Kurulu 20 kişilik bir ihraç listesi hazırlamış ve bunun atanmayla geldikleri için mevcut yapıda kanunen yapamadıkları için merkez disiplin kuruluna bu talebi götürmüştür. Merkez disiplin kurulumuz ise gereği için en yakın herhangi bir ile göndererek ihracı istenen kişilerin savunmalarının alınmasını istemiştir. Bu savunmaların alınmasının ardından nihayi kararı merkez disiplin kurulumuz verecektir. Yani şu an itibariyle resmi prosedür işlemektedir. Herhangi bir ihraç söz konusu değildir.

Tabi bu listede ismimin bulunması Denizli yerelinde ve ülke genelinde hayretle karşılanmış, gerek sosyal medya gerek iletişim organlarıyla ülküdaşlarımızın büyük bir teveccühüyle karşılaşmama vesile olmuştur. Listeye baktığımız zaman ihracı istenen kişilerin içinde bu davaya gerçekten hizmet etmiş insanların yanı sıra 1 Kasım tarihinden bu yana Liderimize hakareti alışkanlık haline getirmiş kişilerinde olması garipsenmiştir. Öncelikle toplumda sanki bu listedeki herkes lidere muhalif olmuş insanlarmış gibi bir algı yaratılmak istenildi. Bu kesinlikle doğru değildir. Şahsımla ilgili ihraç talebinin gerekçesi tam bir aldatmadır” dedi.

BİR KOMEDİDE BURADA
MHP Denizli’de ihraç listesinin bir anda ortaya çıkmasıyla çalkalanan ülkücü camiada eleştiriler ise bitmiyor. MHP’de bir süre Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevi yapan ve yaklaşık 1 yıl önce istifasını veren Muhammet Aydoğdu’nun ardından MHP’li Ayşe Tuğba Temel’in de üye kaydının Denizli’de bulunmadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili sorumuza açıklama yapan Ayşe Tuğba Temel; “Burada asıl belirtmek istediğim konu; Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etmiş birinin yanı sıra şahsımın üye kaydının Denizli’de olmamasına rağmen ismimin bu listeye yazılmasıdır. Ben Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Pendik İlçesi üyesiyim ve bu kaydımla beraber Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetiminde görev aldım. Dolayısıyla ihraç gibi çok önemli bir konuyu hazırlayan Denizli İl Yönetim Kurulu üyelerimizin biraz daha ciddiyetle işlerini yapmaları gerektiğini düşünmekteyim. Hiç kimsenin Ülkücü Camiayı böyle gayri ihtiyari yönetmeye hakkı yoktur. Bu güne kadar görüştüğüm bir çok il yönetim kurulu üyemizin bu ihraç kararlarından haberi bile yoktur. Asıl üzüntüm ise budur” dedi.

ÜLKÜCÜLER TURAN HEDEFİNE KARTVİZİTLER İLE YÜRÜMEYECEKTİR
MHP’li Ayşe Tuğba Temel açıklamasının son kısmında ise önemli bir açıklamada bulundu. Temel ‘Ülkücüler Turan hedefine kartvizitler ile yürümeyecektir’ dedi.

Ayşe Tuğba Temel; “Şahsım ile ilgili iddialar üzerinde hukukcu arkadaşlarımız çok kapsamlı bir çalışma yürütmektedirler. En kısa sürede savunmamı hazırlayıp ilgili mercilere ulaştıracağım. Bu konunun özellikle camiamız tarafından sevilen insanların ismininde yazılarak bulandırma yöntemiyle Devlet beye ve davamıza ihanet noktasında bulunanları kurtarma operasyonu olduğunu biliyorum. Üye olup olmamamız hiç bir zaman önemli değil. Ülkücüler Turan hedefine kartvizitler ile yürümeyecektir.

Bu davaya inanmış tüm ülkücülere çağrımdır. Liderimizin ardı sıra davamızı hedefe ulaştırmak için maddi manevi her türlü fedakarlığı yapmaya ve önümüze konulacak engelleri aşmaya çağırıyorum”
dedi.

Haber - Habecikuş (Mehmet Özden)