Merkezefendi İlçe Belediye Meclisi İhtisas  Komisyonlarına  30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrası Merkezefendi İlçesi Belediye Meclisi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi İhtisas Komisyonlarının oluşumunda MHP’li Meclis Üyelerine yer verilmemişti.  Bunun üzerine  MHP Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkan Vekili  Av. Yusuf Garip tarafından Denizli İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması ve İhtisas Komisyonları seçimlerinin iptali talebiyle dava açılmıştı. 
Konuyu ele alan Denizli İdare Mahkemesi  15 Temmuz 2014 tarihinde yürütmenin durdurulması karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine  MHP’li Meclis Üyeleri, hem Merkezefendi, hem de Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi İhtisas Komisyonlarında yer almıştı. Merkezefendi Belediye Meclisi İhtisas Komisyonlarına MHP üye alınmaması nedeniyle seçimleri iptal eden Denizli İdare Mahkemesi gerekçeli kararında; "MHP üyelerin komisyonlarda görev alması, demokratik temsilin hukuka uygun olarak yerine getirilebilmesi, temsilde adalet ilkesine, çoğulcu demokrasi anlayışına uygun düşmektedir." dedi. 

SUBAŞIOĞLU'NA ELEŞTİRİ
Denizli İdare Mahkemesince verilen gerekçeli  kararı  değerlendiren  Av. Yusuf Garip yaptığı açıklamada;  ''Hukuk; Belediye Meclisindeki sayısal üstünlüklerine güvenerek ” ben yaptım oldu” mantığı ile hareket edip, millet iradesiyle  seçilmiş temsil görevini üstlenen MHP’li Meclis Üyelerini temsilde adalet ilkesini hiçe sayarak komisyonlarda yer vermeyenlerin yüzüne tokat gibi çarpılmıştır''  dedi.  
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun bu süreçteki tavrını da eleştiren Av. Yusuf Garip;  “Merkezefendi Belediyesinin açtığımız davayı kendi lehlerine döndürebilmek için karıştırmadıkları hukuk mevzuat kitabı kalmamış, dava konusuyla ilgili alanda kitap yazmış hukukçu akademisyenleri dahi telefonla arayıp davayı nasıl MHP aleyhine çevirebilirizin derdine düşmüşler, açıkça dillendiremeseler de Denizli  İdare Mahkemesinin kararını bir gün bile içlerine sindirememişlerdir.  Aynı gün öğleden sonraki Büyükşehir Belediye Meclisindeki oturumdaki ihtisas komisyonları ile ilgili oylamada  Muhammet Şubaşıoğlu bu kez, sessiz  kalarak oylamada MHP’nin komisyonlarda yer alması için MHP lehine oy kullanmıştır. Oysa ki; sorumluluk makamında olan siyasilerin sözleri davranışları ve kararları ile tutarlı olması gerekmektedir. Bu mahkeme kararı ile demokrasinin sadece bir yönetim biçimi olmadığını, çoğunluk dışında kendisi gibi düşünmeyenlerin, düşünce görüş ve haklarına riayet etmemelerinin, 'ben gücüm,  ben yaptım oldu' mantığı ile hareket etmenin bir gün hüsranla sonuçlanacağını ya öğrenecekler ! ya öğreteceğiz! Temsilde adalet ilkesinin gereği olarak, mecliste bağımsız bir meclis üyesi dahi olsa bu meclis üyesine temsil hakkı verilmesini, kendileri gibi düşünmeyen bir tek  meclis üyesinin temsil ettiği seçmen kitlesi oranında mecliste temsil hakkı bulunduğunu, ya öğrenecekler! ya öğreteceğiz!  ''Hak verilmez,  alınır'' sözünden hareketle, hakkın verilmeyeceğini, alınacağını'' ya öğrenecekler ya öğreteceğiz” dedi.

MAHKEME KARARI 7 İLDE EMSAL TEŞKİL ETTİ
Garip, Denizli İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verilmesinin basına yansıması üzerine   aynı sorunu yaşayan Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Tokat, Tekirdağ, Kırşehir, Niğde ve  Sinop illerinden  arandığını ve söz konusu kararın metninin  istendiğini ifade etti.