AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, AK Parti genel merkezden aldığı talimat gereğince görevinden ayrılarak Denizli Milletvekili aday adaylığını yönetim kurulu üyelerinin huzurunda açıkladı. Ayakta alkışlanan Tin, “ Tüm dava arkadaşlarımıza bizimle koştukları için teşekkür ediyor, hepsinden Allah razı olsun ” dedi.
  
Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Şahin Tin, parti binasında düzenlediği basın toplantısında 26. Dönem Denizli Milletvekili Aday Adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi İlçe Başkaı Yücel Güngör ve çok sayıda yönetim kurulu üyesinin de hazır bulunduğu toplantıda konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tin, “Biz 14 yıldır partimizin kuruluşunda görev aldık. AK Parti’nin ve Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkenin umudu olduğuna inandık ve bu dava çile çekmeye aday olduk. 15 yıldır bize takdir edilen tüm görevleri millete hizmet etme yolunda en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık” dedi.
 
1 KASIM MİLAT OLACAK
Alkışlar arasında konuşmasını sürdüren Tin, 2003 yılında Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine il başkanlığı görevi verildiğini hatırlatarak, “İlk İl başkanlığımız döneminde birçok seçimler atlattık. Hepsinden de alnımızın akı ile çıktık. Daha sonra yine görevler verildi. Denizli milletvekili adayı, aday adayı olduk. 1 Şubat’ta yapılan il kongresinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu il başkanlığı görevini bana tevdi etti. Geçen süre içinde de yine çok koştuk. 7 Haziran seçimlerini hep birlikte atlattık. Seçimlerden sonra halkımız bize bir yol gösterdi. “Sonuçları en iyi şekilde değerlendirin” mesajı verdi. Sonuç olarak da koalisyon yaparak ülkeye hizmet edin dedi. Ancak gelinen noktada her türlü özverimize karşın koalisyon görüşmelerinde sonuç alınamadı. 1 Kasım 2015 tarihinde yine seçime gitme kararı alındı.
 
KOLTUKLAR İNSANA DEĞER KATMAZ
“1 Kasım’da tekrar bize bir görev veridi” diyerek açıklamasını sürdüren Tin, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu,  Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci, teşkşilat başkanlarımızın da uygun görmesi ile bugün itibari ile il başkanlığı görevimden ayrılmam istendi. 26. Dönem Denizli Milletvekili aday adaylığı için görevimizden ayrıldık. Şahsım olarak gençlikten bu yana ülke için ne yapılacaksa cephede ise cephe, partide ise partide, sivil toplum kuruluşunda ise sivil toplum kuruluşunda bir tuğlada toz zerresi olabileceksek orada görev almışızdır. 120 bin üyesi ve dava insanları ile gelinen bu nokta, beni gururlandırıyor. Hüzünlendiriyor. Her görev çok güzel, insan yeter ki inanarak çalışsın. Dava insanı olabilsin. O insanı yüceltiyor. Koltuklar insana değer katmaz, İnsanlar koltuklara değer katar. Ben o felsefeden hareket etmişimdir. Hep ülkemiz ve davamız için görev almayı inanç bildik. Birlikte yürümeyi öğrendik. 1 Kasım’daki seçimlerde 7 Haziran’dan daha güçlü bir şekilde çıkarak, Denizli’yi daha iyi noktalara ulaştıracağız.
 
HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin 3 dönemdir ekonomi bakanlığı görevini üstlenmesiyle Denizli’nin siyesette öncü il olduğunu ve siyasetteki başarısını tescillediğini aktaran Başkan Tin, “Milletimiz bize güvendi ve her dönemde bize olan güvebnini verdiği büyük destekle ortaya koydu, genel seçimler başta olmak üzere, Ak Partinin kuruluşundan bu güne girdiği bütün yerel seçimlerden zaferle çıkan Partimiz Şehrimizin her köşesinde hizmet destanları yazdı, Denizli’ye hep birlikte hizmet ettik. Önümüzdeki 1 Kasım Milletvekilliği Genel Seçiminde de Partimizin temsil oranını arttırarak, aynı şevk ve heyecan ile ülkemize ve ilimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu güne kadar benimle yürüyen üye, sandık başkan ve yönetimi, mahalle başkan ve yönetimi, ilçe başkanı ve yönetimi, kadın-gençlik kolları başkan ve yönetimleri, belediye başkanları, meclis üyesi ve partimize gönül ve oy veren çalışan değerli dava arkadaşlarımıza ve tüm gönüldaşlarımıza bizimle koştukları için çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Birlik ve beraberlik ve Barış içerisinde yaşadığımız bir Türkiye nasip etsin” dedi.