İZMİR (CİHAN)- Seçim çalışmalarını tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili ve 1. bölge adayı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, çarşı girişine koyulan stantta vatandaşların isteklerini dinledi. Özellikle istihdamla ilgili talepleri değerlendiren Tekelioğlu, işsizliği azaltacak yatırımları anlattı.
Genel seçimden hemen sonra İzmirlilerle el ele vererek büyük bir kalkınma hamlesi başlatacaklarını belirten Tekelioğlu, 2023’te şehirde için kişi başı milli gelirin 32 bin dolara, ihracatınsa 100 milyar dolara hedeflediklerini vurguladı. Tekelioğlu, “Sayın Bakanımız Binali Yıldırım, İzmir için 56 milyar TL’lik 35 proje açıkladı. Bu projeler, 200 bin işsizi olan şehirde 165 bin kişiye iş kapısı olacak. Projeler bittikten sonra 125 bin ilave istihdam alanı açılacak.” şeklinde konuştu.
AK Parti adayı Tekelioğlu, çarşıda esnaf ziyaretleri de yaptı. İzmir’in turizm vizyonunun öne çıkarılmasıyla birlikte esnafın da yüzünün güleceğini anlatan Mehmet Tekelioğlu, şehir için yapılacak yatırımların ve projelerin seçim beyannamesinde de yer aldığının altını çizdi. Tekelioğlu turizm, şehir dönüşümü, sanayi ve diğer yatırımlar başladığında İzmir ekonomisinde ciddi bir hareketlenme olacağını, bunun da özellikle esnafın yüzünü güldüreceğini kaydetti. CİHAN