KARABÜK (CİHAN)- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve 2. sıra adayı Osman Kahveci mazbatalarını aldı.
        12 Haziran'da yapılan genel seçimlerde AK Parti'den Karabük milletvekili adayı olan TBMM Başkanı Şahin ve Osman Kahveci, Karabük İl Seçim Kurulu Müdürü Nurten Mercan'ı ziyaret etti. Düzenlenen törenle mazbatasını İl Seçim Kurulu Müdürü Nurten Mercan'dan alan Şahin, bir süre mazbatasını inceledi. Daha evvel İstanbul ve Antalya illerinden mazbata aldığını belirten Şahin, "Kendi memleketimden mazbata almanın heyecanını yaşıyorum. Seçim çalışmalarını Avrupa Birliği'nden kişiler de izledi ve olumlu notlar verdiler. Bu da gösteriyor ki seçim şeffaf bir ortamda yapılmıştır. Görev alan sizlere ve diğer kamu görevlilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
        Daha sonra Karabük Barosu'na geçen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, baroya Mart 2011'de kayıt olduğuna dair belgeyi Baro Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan'dan aldı. Şahin burada gazetecilerin sorularını cevapladı.
        Siyasete atıldıktan sonra avukatlık yapmadığını ifade eden Şahin, "Bir zamanlar milletvekillerinin avukatlık yapmaları yasak idi, ama daha sonra bu yasak kalktı. Gerçi ben o zamanlarda avukatlık yapmadım." açıklamasında bulundu.

"İSTANBUL BAROSU'NUN DEMOKRASİYE DIŞTAN MÜDAHALE İDDİASI VAR"
        Şahin, 2 yıl önce İstanbul Barosu'ndan kaydını sildirdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Zannediyorum 2 yıl önce idi, İstanbul Barosu'nun demokrasiye dışarıdan müdahale iddiaları nedeniyle İstanbul Barosu'ndan kaydımı sildirdim. Bu tepki amaçlı idi. Uzun süre hiçbir baroya kayıt olmadım. Ama Karabük Barosu ve arkadaşlarım geçtiğimiz aylarda beni TBMM'de ziyaret ettiklerinde Karabük Barosu'na kayıt etmek istediklerini söylediler. Ben de memnuniyetle kabul ettim ve 186 kayıt numarasıyla 2011 Mart ayında kayıt oldum."

"MECLİS BAŞKANI OLMAYI BEN İSTEMEDİM"
        'Önümüzdeki zamanlarda kurulacak Meclis'te tekrar görev almayı düşünür müsünüz? Galiba başka kişilerin isimleri kuliste dolaşıyor' sorusuna Şahin şu cevabı verdi: "Meclis başkanı olmayı ben istemedim. Arkadaşlarım beni önerdiler. Bu öneri doğrultusunda başvurumu yaptım. Durum böyle. AK Parti'de tüm arkadaşlarım Meclis başkanlığını fevkalade yapar. Bu kapasitededir."
        Karabük ilinde bir istinaf mahkemesi kurulması istendiği sorusuna Şahin, "Daha Türkiye'de 9 adet istinaf mahkemesi kurulması kararı var. Bu mahkemelerin kurulması için başsavcılar atandığını biliyorum. Türkiye'de kaç tane daha istinaf mahkemeleri kurulacak, bunun kararını Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu verecek. O zamanlar benim önerim Türkiye'de 17, 19 veya 21 tane kurulması idi. Karabük bunların içine girebilir mi bunu bilemem. Kriterlerin uygun olması gerekiyor. Kriterlere bakmak lazım." ifadesini kullandı. CİHAN