Denizli Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü ve İl Yazı İşleri Müdürlüğü görevini de vekaleten  başarı ile yürüten Turhan Veli Akyol, AK Parti’den Tavas Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Tavas İlçe binasında düzenlenen basın toplantısı ile aday adaylığı açıklayan Turan Veli Akyol, coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Turhan Veli Akyol’la birlikte AK Parti’den Belediye Başkan aday aday sayısı 6 oldu. AK Parti İlçe Başkan Vekili Nutullah Kayı, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Turhan Veli Akyol’a hayırlı olması dileğinde bulundu.
Turhan Veli Akyol basın toplantısında, “Daha öncede Tavas İlçe Milli eğitim Müdürlüğü görevini de yapan Turhan Veli Akyol, 30 Mart 2014 Mahalli seçimlerde aday olduğunu söyledi. 1967 yılında Nikfer’de doğduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Aksoy, “1989 yılından beri öğretmenlik ve 2008-2011 yılları arası ilçe milli eğitim müdürlüğünde bulundum. Ailemin, yakın çevremin, Tavaslıların yoğun tevehcühleri bu kararı almamda etkili olmuştur. Tavas’ımıza ve Tavaslı hemşehrilerimize faydalı olmak için buradayım.
Benim ilkem ilçeme ve ülkeme hizmet etmektir. Çocukluğum, hayatımın büyük çoğunluğunu geçirdiğim Tavas’ımıza hizmet etme zamanı geldiği için belediye başkanlığına adayım. Tavas’ın 1691 m2 alanı ile tüm sorunlarını biliyorum. Siyasi görüşü ne olursa olsun Tüm Tavas’ımıza hizmet etmek amacıyla önce insan önce Tavas ilkesiyle adayım. Sevdamız Tavas’tır bizim. Öyleyse hep birlikte el ele diyoruz. 2014 mahalli seçimlerimizin Tavas’ımıza, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Geleceğin mimarı adına, risk alma adına öyleyse gel diyorum. Doğru yolda, hak yolda, ak yolda olmak için gel diyorum. Tavas’ın halini anlamak için geliyoruz. Halka hizmet, hakka hizmet etmek için geliyoruz” dedi. Basın toplantısından sonra AK Parti ilçe binasına sığmayan kalabalık için Hükümet caddesinde vatandaşlara hitap eden AK Parti Tavas Belediye Başkan Aday Adayı Turhan veli Akyol. Daha öncede Mehmet İhsan Hanoğlu, Ahmet Çetinkaya, Serpil yelpaze, Yusuf Otaklı, Osman Erkli müracaat etmişti.