AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Cahit Özkan, seçim çalışmaları kapsamında Pamukkale ve Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi, Denizli Defterdarlığı ve Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyaretlerine Pamukkale Halk Eğitim Merkezi ile başlayan Milletvekili Adayı Özkan, daha sonra Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. Buradaki ziyaretlerini tamamlayan AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Cahit Özkan daha sonra Denizli Defterdarlığı’na geçti. Denizli Defterdarı Özgür Çelik ve kurumda çalışan personelle bir araya gelen Milletvekili Adayı Özkan, son olarak Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Cahit Özkan, seçim çalışmalarına kurum ziyaretleri ile devam ettiklerini ifade ederek, “Son olarak da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüze gelerek, burada çiftçilerimizin bizlere ilettikleri sorunları istişare ettik” dedi. 

Ürün verimlilikleri artırılacak
Parlamentoya seçildikten sonra üzerlerine çok büyük görevler düştüğünü, üreticilerin kendilerine ilettikleri sorunlara çözüm bulmak için gece gündüz gayret edeceklerini vurgulayan Milletvekili Adayı Özkan, şöyle konuştu: “Çiftçimizin çok daha kaliteli ürün elde edebilmesi, verimliliklerini artırabilmeleri ve Avrupa Birliği kalite standartları açısından nasıl malların ihraç edilmesi gerektiği hakkında bilgi aldık. AK Parti olarak uyguladığımız tarım politikalarımızla çiftçimizin ve üreticimizin tarımda ihracata dayalı ürünler yetiştirmesini sağlayacağız.”

Sertifikalı üretim yöntemlerine önem vereceğiz
Geçmişte arz açığı olan ve ekonomik değeri yüksek 17 temel ürünü, belirlenen 30 havzada desteklediklerine dikkati çeken Özkan, “İkinci atılım dönemimizde de tarım politikalarımızı başarıyla uygulamaya devam edeceğiz. İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbiaromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapacağız. Tarımsal desteklemelerde ürün deseni ve su potansiyeli uyumunu gözeterek, sertifikalı üretim yöntemlerine önem vereceğiz” diye konuştu.