CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Kazım Arslan; “Çiftçilerin 2 sorunu var birincisi maliyet ve masraf sorunu ikincisi ise pazar sorunu, CHP iktidarı ile çifti maliyetleri düşecek daha çok verimi daha ucuz maliyetle üretim yapacaksınız. Kurulacak birliklerle de pazarlama sorunu ortadan kalkacak. Biliyorum ki hiç biriniz para kazanamıyorsunuz, 13 seneden beri çiftçilerimizden zengin olan birisi yok, tarlası artan ürünlerini arttıran yok, o yüzden artık bu iktidardan köylüye bir fayda olmadığını çiftçilerimizde görüp ona göre sandığa gitmesi gerekli. 7 Haziran seçimleri seçimleri artık Türkiye’de bir değişim zamanı gerektiğini gösteren bir süreç olacak. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun, Cumhuriyet Halk Partisi’ni 7 Haziran’da denemelisiniz. Yeniliğe ve değişime ihtiyacımız var.
AKP döneminde uygulanan politikalar, tarımı çökertmiş ve çiftçiyi iflas noktasına sürüklemiştir. Nüfus sürekli artarken üretimin geriye gidişi, ithalatı patlatmıştır. Böylece, kendi çiftçimizi destekleyerek içerde üretmek yerine, dışarıya para akıtan bir anlayış hâkim olmuştur. CHP iktidarında bu gidişi tersine çevirecek, tarıma hak ettiği önemi ve desteği verecek.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında ilk olarak mazotun üzerinde ki vergileri kaldıracağız. 2 liraya sizlere mazot vermeye CHP olarak söz veriyoruz. Gübrenin, yemin, tohumun üzerinde bulunan vergileri ise aşağı çekeceğiz. Böylelikle çiftçinin para kazanmasını sağlayacağız.
Ama ana başlıklar halinde yapacaklarımızı söylememiz gerekirse CHP iktidarında çiftçilerimiz ve hayvancılarımız için, Tarım ve hayvancılıkta iç üretimi arttırıp, ithalatı önleyeceğiz, on yıl boyunca 4 milyon dönüm alana su getireceğiz böylece üretimin artışını sağlayacağız. Ziraat mühendislerimizi çiftçilerimizle buluşturup köylüye teknolojik destek sağlayacağız, çiftçinin ürün ve prim bedelleri ekim öncesi açıklanacak, ödemeler zamanında yapılacak.
Doğal afetlere karşıda çiftçilerimiz güvenliksiz bırakılıyor, CHP iktidarında ise böyle bir tehdit ortada kalmayacak. Don, dolu, kuraklık, sel, fırtına, yangın gibi nedenlerden dolayı ürününü kaybeden köylümüzün çiftçimizin yanında olacağız onların yanında olmak için devlet desteği sağlayacağız.
Orman köylülerimizi de unutmuyoruz, ormanların içinde veya bitişiğinde yerleşmiş olan çiftçimizi de Ormancılık Projeleri ile destekleyerek kalkındıracağız.
Türkiye’de özellikle son dönemde hızla artan hayvancılık çöküşüne de dur deme vakti gelmiştir. Geçtiğimiz kurban bayramında yurt dışından getirilen kurbanlıkları unutmadık, hayvancılıkla uğraşan köylü kardeşimizin durumunu yakından takip ediyoruz. Üretimi öldüren ithalat politikaları son bulacak. Süt hayvancılığı ve besicilik yapanlar desteklenecek. Hayvan sayımız artırılacak.
Süt ve et işleme tesisleri geliştirilecek yaygınlaştırılacak. Özel sektörün girmediği yerlerde ve bölgelerde, bu çalışmaları devlet üstlenecek. Böylece bir taraftan üreticinin ürünü değerini bulacak, diğer taraftan vatandaşlarımız sofralarında yeterli ve uygun fiyatlı gıda bulacaklar”  dedi.