AK Parti Pamukkale Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Çanakkale’yi Anlamak’ konulu konferansa tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu katıldı. Konferansı dinlemeye AK Parti Denizli Başkanı Necip Filiz, başkan yardımcıları, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri katıldı. Konferansta konuşan Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Bu milletin her yükselişinde mutlaka önüne bir yerlerden engel çıkarılmaya çalışılmıştır. Ama milletimiz her defasında bu engelleri aşmasını bilmiştir. Allah’ın izniyle bundan sonra da aşmaya devam edecektir.

Çanakkale Zaferi bunun en güzel örneklerinden biridir. Çanakkale’de elde edilen zaferin en büyük etkeni inançtır. İçinde bulunduğu şartlara teslim olmayan bir milletin şartları teslim aldığı zaferde tarihe altın harflerle adımızı yazdırdık. Bugün gelinen noktada bizlere düşen en büyük görev, millet olarak kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi unutmadan o büyük zaferi yazan dedelerimize layık olmaktır” dedi.



Yavuz Bahadıroğlu, “Çanakkale Zaferi ayağa kalkışımızın sesidir. Birlik beraberlik arayan milletimizin buluşma noktasının tek adresi Çanakkale’dir. Başka buluşma adresi arayan yanılır. Ben bu milletin tek birlik adresini veriyorum.
Bu milletin, yani Türk'ün, Kürd’ün, Laz’ın, sünninin, alevinin kısaca bu milletin tek buluşma adresi vardır Çanakkale’dir. Biliyoruz ki; bizi yeniden ayağa kaldıracak olan Çanakkale ruhudur, ecdadımızın ruhudur.
Destanlaşan kınalı kuzuları daha yakından tanıyalım. Bu vatan toprakları üzerinde gezen herkes nerede gezdiğini iyi bilsin ve bastığı yerlere toprak diyerek basıp geçmesin. Şanlı tarihimizi unutup öz kültürüne yabancılaşan ve medeniyet diye Avrupa’nın, Batı’nın iflas etmiş çöplüklerinde dolaşmayalım”dedi.