Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Türkiye gündemine oturan Suriyelilere vatandaşlık ve Toki konutu verilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Basmacı, seçimlerden önce ucuz konut vaadiyle kandırılan Denizli'deki 122 bin başvuru  sahibinin  ev sahibi yapılmasını istedi.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerinden önce Denizlili dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için verilen 25 bin konut sözünün Suriyelilere değil Denizli'de yaşayan dar gelirlilere yapılmasını isteyen CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı; "Ucuz konut projesi için ilimizde 122 bin talep toplandı. Başvuru yapan vatandaşlarımız, seçimlerin üzerinden 13 ay geçmesine rağmen hala bir cevap alabilmiş değiller. 

Bugünlerde Suriyelilere Vatandaşlık, iş  ve TOKİ konutu verilmesi çokça tartışılır hale geldi. Türk vatandaşları sefil halde yaşarken, Suriyeli sevdası da nereden çıktı. Suriyelilere ev, iş, maaş vermeye kalkanlar milletin parasını millete harcasınlar. Türkiye'de işsiz, aç ve evsiz kimse kalmasın." dedi.
Denizli halkına Ucuz konut sözü verenlerin hala aynı koltuğu işgal ettiğini hatırlatan Basmacı, "Oy uğruna bir gecede cin'lik yaparak vatandaşa ucuz konut sözü verenler, 122 bin başvuru aldık diyenler, vatandaşın oylarının peşine düşen, seferberlik yaparak çanak tutan belediyeler bugün neredeler?. Eğer ev sahibi yapılması gereken birileri varsa o'da önce dar gelirli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Seçimlerden önce ucuz konut hayaliyle kayıt yaptıran Denizlili hemşehrilerimdir. Hiç kimse bu milletin parasınıı bir başka ülkenin vatandaşına peşkeş çekmesin." diye konuştu.