30 Mart Yerel Seçimlerine az bir zaman kala muhtarlıklarda askıda olan seçmen listeleri hakkında CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’den çok çarpıcı bir açıklama geldi. Yurtseven, birilerinin mahallelerdeki oy oranlarını oynamak için hayali seçmen türettiğini belirterek, “Siyasi Hırsızlık yapılıyor” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart yerel seçimleri öncesi Denizli'de taşıma seçmenlerin türediğini, aynı dairede oturmayanların isimlerini seçmen listelerinde tespit ettiklerini iddia etti. Yurtseven, bir seçmenin başka bir yere haberi olmadan kayıt edilmesinin suç olduğunu belirterek, birilerinin taşıma seçmen ürettiğini söyledi. Türkiye siyasi hayatına siyasi hırsızlığın da eklendiğini dile getiren Yurtseven, bugün savcılığa konu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Ev sahibinden habersiz olarak bazı kişilerin seçmen kütüklerinin taşındığını dile getiren Yurtseven, “Yaptığımız araştırmalar sonucu doğruluğunu tespit ettiğimiz taşıma seçmenler için bugün seçim kuruluna itirazda bulunacağız. İtirazımıza rağmen önlem alınmazsa bu kez isim isim savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Açıkça ilan ediyoruz ki, bu şekilde ışınlanan seçmenlerin peşinizi asla bırakmayacağız” açıklamasını yaptı.  

BUNU DA GÖRDÜK

Başkan Yurtseven, “AKP iktidarı sayesinde, deyim yerindeyse siyasi literatürümüze hırsız seçmenler de eklenmiş oldu. Nereden geldikleri, nereye yerleştikleri veya yerleştirildikleri belli olan bu seçmenler, listelerin askıya çıkmasıyla birlikte adeta hortladı. Başkasının evinde oturuyormuş gibi görünen ancak gerçekte bu adreste ikamet etmeyen taşıma seçmenler, nereden ve ne şekilde ışınlanmıştır? Bu seçmenler, gerçekte nerede oturmaktadır? Hangi amaçla başkalarının oturduğu adreslere sahte olarak yerleşmiştir? Bu soruların yanıtlarını, ilgili kişiler ve sorumlu kurumlar mutlaka vermelidir.” dedi. Kendilerine ulaşan ihbarlara göre il merkezinde yüzlerce taşıma seçmenin cirit attığını öne sürerek, “Belki bu seçmenlerin sayısı binlere ulaştı. Yaptığımız araştırmalar sonucu doğruluğunu tespit ettiğimiz taşıma seçmenler için seçim kuruluna itirazda bulunacağız. Itirazımıza rağmen önlem alınmazsa bu kez isim isim savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Açıkça ilan ediyoruz ki bu şekilde ışınlanan seçmenlerin peşinizi asla bırakmayacağız. Bu seçimin namusunun lekelenmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

Taşıma seçmenlere ilişkin şaibelerin, seçmen kütüklerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun inisiyatifinden alınarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne verilmesinden kaynaklandığını iddia eden Ömer Yurtseven, “Çünkü çok tartışılan SEÇSIS sistemi şaibelidir. Türkiye’de 2007 yılından 2012 yılına kadar beş yıllık dönemde 5 milyon 59 bin artarken seçmen sayısının 12 milyon 400 bin artması, bu şaibenin resmî ve tescilli fotoğrafıdır. Seçim öncesi kirli bir senaryo sahnelenmektedir. Seçmen kaydırmaları organizeli bir iştir, pis bir tezgâhtır. Bunun tek sorumlusu ise iktidar partisidir. Türkiye’de ekonomik hırsızlığa göz yuman AKP’nin, siyasi olarak seçim hırsızlığına duyarsız kalması manidardır. Rüşvet ve yolsuzluk girdabında çöktükçe çöken iktidar, Türkiye’nin kuruluşundan bu yana yaşadığı en büyük siyasi felakettir” dedi.

HİÇBİR BAŞKAN DELİLSİN KONUŞMASIN 

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki’nin, ‘CHP’nin seçmen taşıdığı konusunda ciddi kuşkularımız var’ açıklamasını da değerlendiren Yurtseven, “Bir siyasi partinin başkanı konuşurken haybeye konuşmasın. Biz bir başkanın delil üzerinden konuşmasını istiyoruz. Sayın Örki, konuşurken elinde delil varsa bu tür iddiaları ortaya atsın. Benim elimde delil var. Sayın Örki’nin avukatı olduğu ve babasının muhtar olarak sanık olduğu bir davada babası bir kişi hakkında usulsüz olarak kimlik çıkardığı gerekçesi ile 2010 yılında 6 ay indirimli haliyle 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Şuanda aynı olay yüzünden başka bir kişi yine Örki’nin babasına dava açtı. Davanın gizlilik kararı ile sonucuna bakamıyoruz ama yine aynı olay yüzünden daha önce ceza alan kişinin yine ceza alacağından hiç mi hiç şüphe duymuyoruz. Biz partisi kim olursa olsun bir seçmenin bir yerde başka bir yere haberi yok iken taşınmasını doğru bulmuyoruz. Ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı da hiçbir zaman unutulmamasını istiyoruz” diye konuştu. Gökhan KARAISLI