ADIYAMAN (CİHAN)- AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, mevcut Anayasa’nın bir an önce değişmesi gerektiğini söyledi.
Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce düzenlenen “Yeni Anayasa” konulu konferansta konuşan AK Parti milletvekili Mustafa Şentop, yeni anayasanın neden yapılması gerektiğini anlattı. Türkiye’de geçmişte birçok sistem krizi yaşandığını belirten Şentop, en son seçimde bazı milletvekillerinin yemin etmediklerine işaret etti. Şentop şunları kaydetti:
    “Bir milletvekili de seçildikten sonra bazı durumlarından dolayı seçilemedi. Halen seçimde yine milletvekili olan ve tutuklu olduğu için çıkamayan milletvekilleri var. Şimdi bu tartışma yürütülürken aslında anayasada bazı yasaların değiştirildiğini görüyoruz. Mesela, milletvekili seçilmenin veya seçilmek durumunda olan kişilerin nasıl olması gerektiği anayasada açıkça belirtilmiş. Bugünkü güncel tartışma anayasaya bağlanıyor. Son 10 yılda yaşanan hadiseler, anayasanın ne kadar tartışıldığını gözler önüne serdi. Peki her ülkede durum böyle mi? Değil. Hatta bazı ülkelerde yazılı bir anaysa bile yok. Mesela İngiltere’de yazılı anayasa yok.”
Mevcut Anayasa’nın darbe ruhunu taşıdığını belirten Şentop, “Türkiye’deki Anayasa’nın durumu bu. Mevcut Anayasa’nın yüzde 40’ı değiştirildi. Ama ne kadar değiştirirseniz değiştirin, onda ki darbe ruhu hiç gitmez. Türkiye’nin meselesi hukuk meselesidir. Dolayısıyla bir an önce bu değiştirmelidir.” diye konuştu.
Konferansa, Vali Ramazan Sodan, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Belediye Başkan Vekili Mahmut Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, Adıyamanspor Kulüp Başkanı Növfel Bozdoğan, Sağlık Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN