AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Denizli merkez ve ilçelerde vatandaşlarla buluşan Tin, gençlerle de her fırsatta bir araya geliyor. Milletvekili Adayı Tin, Pamukkale Üniversitesi kampüs bölgesinde üniversiteli öğrenciler ve gençlerle buluştu. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Tin’e öğrenciler seçim beyannamesinde AK Parti’nin gençlere yönelik vaatlerini sordu. AK Beyannamede gençlere büyük yer ayrıldığını belirten Tin, AK Parti iktidarında hayata geçirilecek gençlere yönelik vaatleri sıraladı: “İlk olarak şunu belirtmek istiyorum. AK Parti iktidarımızda 25 yaşa düşürdüğümüz seçilme yaşını şimdi 18’e düşüreceğiz. Bugünün gençleri ile yarının geleceğini oluşturacağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin liraya kadar destek sunma imkanı getiriyoruz. Bakın kredi değil, 50 bin lira karşılıksız destek. Cebine 50 bin lira konacak ve diyecek ki buyur. Eğer bu yetmiyorsa 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz” dedi. 

İlk kez iş bulan gençlerin maaşı 1 yıl devletten 
Tin, “İş hayatında gençlerimizin dinamizmine büyük ihtiyacımız var. AK Parti iktidarımızda ülke ekonomisi gençlerimizle birlikte büyüyecek. Gençlerimizin istihdamına yönelik ise büyük bir adım atıyoruz. İlk kez iş bulan her gencimizin maaşını bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Bu destek genç istihdama önemli bir katkı sağlayacak. Lise mezunu gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortalarını sağlayacağız. Gençlerimizin orta öğretimden yüksek öğretime geçişte hayat planlaması için çalışmalar yapacağız. GençDes diye bir birim oluşturuyoruz. Kısa film, ilk film, dergi, sportif faaliyetlerine karşılıksız destek vereceğiz. Gençlerimizin ortaöğretimden yükseköğretime geçişte eğitim ve kariyer planlamasına yardım edecek, ‘Kariyer Merkezleri’ kuracağız. İşte tüm bu desteklerin hayata geçmesi için 1 Kasım’da siz gençlerimize büyük görev düşüyor. Tek başına güçlü bir iktidar için gençlerimizin desteğini istiyoruz” dedi.

Öğrenciler sordu o cevapladı 
Konuşmaların ardından gençler Milletvekili Adayı Tin’e ekonomiden güvenliğe, öğrenimden vaatlere kadar her alanda sorularını yöneltti. Tin ise, içtenlikle bütün sorulara cevap verdi. Sohbet ortamında etkinlik soru-cevap kısmının ardından sona erdi.