ADANA (CİHAN)- Adana’nın Sarıçam ilçesinde aralarında Demokrat Parti İl İkinci Başkanı Mehmet Gül'ün de bulunduğu bin kişi AK Parti saflarına katıldı. AK Parti’ye katılanlara rozetlerini Milletvekili Ali Küçükaydın taktı.
    Aralarında Demokrat Parti (DP) İl 2. Başkanı Mehmet Gül, il disiplin kurulu üyesi Osman Çimen, DP Sarıçam Kurucu İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa İren, DYP Sofulu eski Belde Başkanı Davut Küçük'ün de aralarında bulunduğu çok farklı partilere mensup bin kişi AK Parti rozeti taktı. Katılım töreninde konuşan Adana Milletvekili ve milletvekili adayı Ali Küçükaydın, Adnan Menderes'in gerçekleştirmek istediği tüm projeleri bugün AK Parti ve onun genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan'ın gerçekleştirdiğini söyledi. Kendisinin 1999 seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP)'nden milletvekili adayı olduğunu, bugün AK Parti saflarına geçen bir çok insanla o dönemde birlikte siyaset yaptığını hatırlatan Küçükaydın, "Bugün arkadaşlarımızla yine AK parti saflarında buluştuk. Her ilçede akın akın AK Parti saflarına katılıyorlar. Bu da mutluluk vericidir. Bizim genel başkanımız geçmişte merhum Adnan Menderes'in yapmak istediği ancak ömrünün yetmediği çok sayıda projeyi bugün hayata geçirdi. Bunların başında Aydın Çine Barajı geliyor." dedi.
    Katılım töreninde konuşan İl Başkanı Mustafa Kebude ise merhum Adnan Menderes gibi Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da statükoya karşı değişimi temsil ettiğini söyledi. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, yeni katılımlarla birlikte AK Parti'nin Sarıçam'da daha da güçlendiğini kaydetti.
    AK Partiye katılanlar adına ise DP il ikinci başkanlığından istifa eden Mehmet Gül de bugün Demokrat Parti genel başkanı olan kişinin bile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın merhum Adanan Menderes'e ve onun siyasi mirasına sahip çıktığı kadar çıkmadığını söyledi.
    Katılım törenine AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman, Milletvekili adayları Ali Çaldır, Tamer Dağlı, Mustafa Özkozanoğlu ve AK Parti'ye katılan çok sayıda vatandaş yer aldı. Yeni AK Partili olan vatandaşlara rozetlerini Milletvekili Ali Küçükaydın, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, İl ve ilçe başkanı ile milletvekili adayları taktı. CİHAN