25 bin konut meselesinin de unutturulmaya çalışıldığını söyleyen CHP Milletvekili Melike Basmacı; “ 25 bin konut projesi açıklandığı günden itibaren bu projeyi yapamayacaklarını sürekli söyledim. Ve söylemeye de devam edeceğim. Umarım becerirler, ben yalancı çıkarım. Hiç değilse dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olur. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Eylül ayında; “15 gün sonra açıklayacağım.  Projenin yapılacağı alanları belirledik. Tapularını aldık. Az kaldı” gibi ifadeler kullanarak yine dar gelirli vatandaşlarımızı umutlandırmıştı. Önce konutları Belediye yapacak demişlerdi. Sonra TOKİ yapacak diye açıkladılar. Projeyi kimin yapacağını dahi belirlemiş değiller. Mera arazilerini, çöplük olarak ayrılan alanlarda bu konutları yapmaya, yer bulmaya çalışıyorlar. Bu kadar belirsizlikten sonra bugün seçimlere bir gün kala, yine bunu dillendirip, oy avcılığına devam edeceklerini umuyorum. Artık çok geç. Vatandaş yarın AKP’yi sandığa gömecek, CHP’yi sandıktan birinci parti olarak çıkaracaktır. 
Daha önce açıkladığım gibi, dar gelirliyi ev sahibi yapma projesi, CHP’nin projesiydi. Kopyalayıp açıkladılar. İşte böyle.. sadece vaat olsun, oylarımız artsın diye proje açıklarsanız,  şimdi olduğu gibi altında kalırsınız.
Dar gelirli vatandaşlara, ev sahibi olmak için bu konutlara umut bağlayanlara buradan sesleniyorum: CHP iktidarına sadece 1 gün kaldı. Gelin sandıkta birleşelim. Hep birlikte, hayal ettiğimiz Türkiye’yi imar edelim. Aydınlık günlere hep birlikte CHP ile taşıyalım. Sandıkta buluşmak üzere. Hoşça kalın.” dedi.