AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Bilal Uçar, sanayi esnaflarına ziyaretini sürdürüyor. Ziyaretlerde sıklıkla 8 yıllık kesintisiz temel eğitimin yaralarını en derin bir şekilde hisseden ve çırak bulma noktasında sıkıntı yaşadıklarını ifade eden esnaflarla karşılaşan Uçar, esnaflara müjde verdi.

1997 yılında ANASOL D hükümeti döneminde çıkartılan 8 yıllı kesintisiz eğitim ile meslek liselerinin önünün kapatıldığını ifade eden Uçar, “Yıllardır bunun eksikliğini en çok hisseden kesim sanayi esnafı oldu. Eğitim sistemi içinde alttan yetişen çırak olmadığı için birçok işletmemiz zor durumda kaldı. Kaybolan mesleklerin sayısı da günümüzde giderek arttı” dedi.

SORUN ORTADAN KALDIRILDI

4+4+4 sistemi ile bu sorunun ortadan kaldırıldığını açıklayan Uçar, “Yeni uygulamaya başladığımız 4+4+4 sistemi ile birçok alanda düzenleme yapıldı. Bundan meslek liseleri de yararlandı. Bu sistemde önem verilen konu meslek liselerinde kalitenin artırılması oldu. 2014 yılında meslek liseleri normal liselerden daha fazla öğrenci almaya başladı. Yeni yasama yılında planlama yapıyoruz. Son 4 yıllık lise öğrencileri hem staj yapabilecek. Haftanın belirli günü okula gidecek belli günlerde de çalışarak teoriyi pratikte de uygulayabilecek. Usta çırak ilişkisi devam edecek” dedi.