Ak Parti İl Binası'nda 1 Şubat'ta gerçekleşecek Ak Parti Denizli Kongresi değerlendirme toplantısına İl Başkanı Avni Örki, Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve kongrede tek aday olacak ve Başbakan tarafından belirlenen isim Şahin Tin başta olmak üzere, Ak Partili ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolları üyeleri katıldı. Değerlendirme öncesi basına açık olan kısımda Örki dahil tüm isimler kongrede İl Başkanı olacak Şahin Tin'e başarı dileklerini iletti.

ÇOK RAHATIM

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, 1 Şubat'ta gerçekleşecek Ak Parti İl Kongresi ile  görevi Denizli'de il başkanlığı yapmış, başarılarıyla adından söz ettirmiş ve tecrübeli bir isim olan Şahin tin'e bırakmanın rahatladığını yaşadığını söyledi. İl Başkanlığı görevinin çok ağır yükümlülükler ve sorumluluklar içerdiğini belirten Örki, "Bugüne kadar devir aldığımız bayrağı en iyi yere taşımak için geceli gündüzlü çalıştık. Kongre sürecimizle yeni bir isim belirlemek için bir çok yoklama yapıldı. Sonuçta bu görevi layıkıyla yapacak bazı arkadaşlarımız Ankara'da Başbakanımızla buluştu. Sonuç olarak bu değerli arkadaşlarımız içinden Başbakanımız Şahin Tin'e görev verdi. Bizde gönül rahatlığı ile kongrede  bu tecrübeli büyüğümüze görevi teslim edeceğiz. Yürekten kendisine başarılar diliyorum" dedi.

MİTİNG HAVASINDA BİR KONGRE OLACAK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı 1 Şubat'ta gerçekleşecek kongre için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "Başbakanımız bu kongreye katılarak Denizlimizi onurlandıracak. Başbakan olarak ilk kez Denizli'ye gelmiş olacak. Kongremiz miting havasında geniş bir katılımla 1 şubat'ta saat 14,00'da gerçekleşecek. Kongremizin ardından 7 Haziran seçimlerine güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Kongrede İl başkanımız olacak  Şahin Tin kardeşimizle geceli gündüzlü durmadan bu yolda çalışacağız. Şahin Tin kardeşimize de, zor olan bu görevinde de başarılar diliyorum.  Ak Parti olarak yürüdüğümüz tek yol halkımıza en iyi hizmeti götürmek. Bu aralıksız olarak halkımızın bize teveccühü ile devam edecek" dedi.

KALDIĞIMIZ YERDEN GÖREVE DEVAM...

 Kongreye tek aday olarak girecek olan Ak Parti İl Başkan Adayı Şahin Tin ise, "Bilinir ki, Ak Parti'de görev istenmez verilir. Bu süreçte Ak Parti İl Teşkilatımızın genelinden il başkanlığı noktasında isteği ve desteği, Başbakanımızın 1 Şubat'ta gerçekleşecek kongrede bu görevi bize vermesi nedeniyle bugün buradayız. Teşkilatımıza ve bu görevi bize layık gören altın tepside sunan sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum.  Görevin ne kadar yükümlülük ve sorumluluk getirdiğinin bilinciyle,  ülkemize, Denizlimize ve halka hizmet için tüm gayretimizle çalışacağımızı belirtmek istiyorum. Görevi aldık kabul ettik. Biliyorsunuz 4 yıl il başkanlığı görevimiz sonunda 2007 yılında ve 2011 yılında milletvekili adayı olduk. Nasip olmadı. Her gönülde bir aslan yatar ama...Bazen gönülde yatanlar olmaz. Hayırlısı...Ancak partimiz çatısı altında yine aralıksız olarak çalışmaya, destek olmaya, yol gösterici olmaya devam ettik. Şimdi görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için tüm teşkilatla bir bütün olarak, devir aldığımız bayrağı en iyi yere ulaştırmak için çalışacağız. Şimdi şunu söylüyorum! Nerede kalmıştık? O kaldığımız yerden halkımıza hizmet için görevimize devam edeceğiz. Kongre sonrası da 7 Haziran Genel seçimlerine en iyi şekilde hazırlanacağız. Denizli'de yine Ak parti destanı yazılacak" dedi.
Konuşmaların ardından basına kapalı olan toplantının 2. oturumunda katılımcılar 1 Şubat'ta gerçekleşecek kongrenin değerlendirmesini yaptı.