ANKARA (CİHAN)- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, “Sanayileşme, nüfus yoğunluğunun artışı, çarpık kentleşme ve iklim değişikliği gibi gelişmeler doğal kaynakların tahribine ve çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur.” dedi.
        TBMM Başkanı Şahin, Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Şahin, yazılı olarak yayımlanan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sanayileşme, nüfus yoğunluğunun artışı, çarpık kentleşme ve iklim değişikliği gibi gelişmeler doğal kaynakların tahribine ve çevre sorunlarının artmasına sebep olmuştur. Çevre sorunları, doğal dengeyi bozan ve insanlığı tehdit eden boyutlarıyla tehlikeli bir nitelik kazanmıştır. Bu durum, tüm insanlığa sorumluluk yüklemekte, çevre konusunda duyarlılığı ve daha bilinçli bir hayat tarzını zorunlu kılmaktadır.
Çevre sorunlarının çözümü, kısa ve uzun vadeli politikaların saptanmasını, uygulanmasını, sürdürülebilirliliğin sağlanmasını ve tüm ülkelerin işbirliğini gerektirmektedir. Ekolojik dengenin bozulması, iklim değişiklikleri, küresel ısınma ve doğal kaynakların azalması gibi sorunlar küresel ölçekte yürütülecek planlamaların önemini artırmaktadır. Çevre alanında uluslararası çalışmalarının yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarına, eğitim kurumlarına, özel sektöre, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere herkese büyük görev düşmektedir. Kurumların ve toplumun tüm kesimlerinin oluşturacağı ortak bilinç çevre sorunlarının çözümü konusunda mesafe alınmasına katkı sağlayacaktır. Bu anlamlı günde düzenlenen etkinliklerin gelecek kuşaklara yaşanabilir, güzel ve temiz bir dünya bırakma yolundaki çabalara güç katacağına inanıyorum.”



CİHAN