ERZURUM (CİHAN)- Erzurum'da dün düzenlenen BDP mitingi sonrasında çıkan olaylarda gençlere para dağıttığı iddia edilen kişinin MHP rozeti dağıtan bir kişi olduğu belirlendi.
    Erzurum merkez Palandöken ilçesi May Meydanı'nda dün bağımsız milletvekili adayı SebahattinYılmaz için BDP Erzurum il teşkilatı tarafından destek mitingi düzenlenmişti. Miting sonrasında BDP'li bir kaç kişinin şehir merkezindeki işyerlerine BDP flaması asmak istemesi üzerine gerginlik yaşanmıştı.Yaşanan gerginlikte BDP'li bir kişi bıçaklanmış, 3 kişi ise linç edilmek istenirken, araya polisin girmesi sonucu kaçmıştı. Bu olayların ardından BDP il binasının ve Sebahattin Yılmaz'ın seçim bürosunun bulunduğu Mahallebaşı semtine vatandaşlar yürüyüş gerçekleştirmişti. Bu esnada Kongre Caddesi'nde bir kişinin yürüyüş yapan gençlere cebinden çıkartıp bir şeyler dağıttığının kameralar tarafından görüntülenmesi üzerine, polis alarma geçti.
Güvenlik kameralarından ve basından elde edilen görüntüler üzerine Ülkü Ocakları ile bağlantılı olduğu iddia edilen U.A. terörle mücadele şube ekiplerince akşam saatlerinde Sanayi Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen U.A.'nın alınan ifadesinde, göstericilere MHP'nin rozetlerini dağıttığı belirlendi. U.A. sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı. CİHAN