MHP’lilerin kongre heyecanı Delikliçınar Meydanı'nda başladı. Mehteran takımıyla birlikte MHP'liler Delikliçınar Meydanı’ndan kongrenin yapılacağı Kapalı Spor Salonu’na kadar yürüdülar. Adaylar ve çok sayıda partili yürüyüşte yer aldı. 
Kongrenin divan başkanlığını MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş üstlenirken, katipliklere de Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Yusuf Garip ve Merkezefendi Belediyesi Grup Başkan Vekili Leman Kalkan seçildi.
Kongrenin divan başkanlığı yapan Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye’nin en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çekerek, “Bugün işsizlik oranı yüzde 10’lara ulaşmıştır. Bu en önemli sorunumuzdur. Bu sorunumuz çözülmüş gibi parlamenter sistem mi? Başkanlık sistemi mi tartışması yapılıyor. Türkiye’nin yönetim sorunu yoktur. Türkiye’nin yönetilememe sorunu vardır” dedi.

KIYASIYA YARIŞ
Kongrede adaylar arasında da kıyasıya bir yarış yaşandı. İl Başkanı Ferudun Ünal, Öztürk Taştan ve Mehmet Baylan adaylıklarını açıklamıştı. Beklenen de 3 aday arasında yarışın süreceği idi. Ancak önemli bir gelişme yaşandı ve son anda Yasin Öztürk de il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 4 adaylı geçen kongrede yarışa sonradan katılan Yasin Öztürk, delegelerin en fazla güven oyunu alarak başkan seçilmeyi başardı. MHP İl Kongresi'nde Yasin Öztürk aldığı 224 oyla il başkanı seçildi. Öztürk Taştan 172 oy, mevcut İl Başkanı Ferudun Ünal, 110 oy ve Mehmet Baylan 49 oy aldı. Kongre sonuçlarının MHP'ye ve Denizli'ye hayırlı olmasını dileyen MHP'nin yeni İl başkanı Öztürk, Denizli'de MHP'yi 1. parti yapmak için var güçleriyle çalışacaklarını açıkladı.