Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Mesut Özlem, 10 Ağustos tarihinde ilk tur oylaması yapılacak seçimlerin ülkeye, millete, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diledi. Saadet Partisi olarak, bu önemli seçimin öncesinde gerçekten çok titiz bir çalışma yürüttüklerini anlatan Özlem, şöyle konuştu: "Teşkilatımızın bütün kademeleriyle istişare toplantıları yaptık. İl teşkilatımız, ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve Milli Görüş'çü kuruluşlarımızla bir araya gelerek mensuplarımızın adaylarla ilgili düşünce ve önerilerini dinledik. Bununla da yetinmedik. Tabanımızın temayülünü en sağlıklı şekilde görebilmek için, Cumhurbaşkanı adaylarına yönelik özel anket yaptırdık. Tüm bu süreçte, bütün adayları Milli Görüş ilkeleri açısından bir kuyumcu hassasiyetiyle değerlendirdik. Ortaya çıkan sonuca göre 10 Ağustos tarihinde yapılacak oylamada alacağımız tavırla ilgili nihai bir karara vardık." 
Türkiye’de Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini ilk gündeme getiren hareketin Milli Görüş olduğunu kaydeden Özlem, asıl istediklerinin kendi adaylarını göstermek olduğunu ancak önlerine konulan engel ve sınırlamalar yüzünden bunu gerçekleştiremediklerini bildirdi. 10 Ağustos’ta sandığa gideceklerini ancak geçersiz oy kullanacaklarını söyleyen Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Özlem, sözlerine şöyle devam etti: 
''Oy vermek onay vermektir, sorumlu olmaktır. Biz, Milli Görüş’ün ilke ve prensiplerine uygun olmadıkları için, 10 Ağustos'ta yapılacak oylamada, hiçbir adaya oy vermeyecek ve ileride yapacakları muhtemel yanlışların sorumluluk ve vebaline ortak olmayacağız. Eğer seçim ikinci tura kalır, adaylar da icraatlarını aziz milletimizin temel değerlerine, ruh köküne göre ayarlayacak olurlarsa, o zaman biz de gayet tabii olarak kararımızı tekrar gözden geçiririz.''