Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Başkanı Orhun Çoban, "İş cinayetleri konusunda artık sözün bittiği yerdeyiz" diyerek, yaşananların bir seri cinayet ve katliam olduğunun altını çizdi.
Çoban yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Ermenek’te Şekerler Maden Ocağı’nda su baskını sonucunda mahsur kalan 18 işçiye, geçen saatlerin ardından ulaşılamadı. Madenin kapısında sabırla ve umutla bekleyen insanlarımıza geçmiş olsun diyoruz. İş cinayetleri konusunda artık sözün bittiği yerdeyiz. Hükümetin kimi Bakanlarının dahi artık kaza diyemediği, bir seri cinayet ve katliamla karşı karşıyayız. Ermenek’teki patlamanın ardından bölgeye akın eden tüm AKP’li yetkililer, hesap sorulacağını söylüyor. Soma’da halka tekme tokat saldıran Erdoğan da ‘devlet hesabını sormalı’ açıklaması yapıyor. Hesap soracağız diyenlere soruyoruz:
-İşçilerin yemeklerini dahi madende yemek zorunda bırakan Patronlar bu gücü kimden almaktadır?
 -Çalışma Bakanı Faruk Çelik, bu tür küçük madenlere ruhsat verilmemeli diyor. Bu ruhsatları, bakkaldan mı alıyorlar yoksa sizin hükümetiniz mi dağıtıyor?
 -Ermenek’te daha önce de su baskınlarının yaşandığı biliniyor. Bu madenlerin denetimini kim yapıyor yapıyor?
 -Soma’da Torun’da yaşanan iş cinayetlerinin sorumluları hakkında ne yaptınız? Bu iş cinayetlerinin ardından ne tür tedbirler aldınız?
-301 madenci öldü kıpırdamadınız. Ardından değişik yerlerde yaşanan cinayetlerde 22 işçi öldü sesiniz çıkmadı. Halen koltuklarda oturmaya niyetli misiniz?
 -Maden işletmeciliği gibi riski yüksek bir alanda yapılan özelleştirmelere kim imza attı?"
 
SORUMLUSU BELLİ, HESAP SORACAĞIZ
 AKP'nin aç gözlü sermayenin daha çok karı için tüm alanlarda özelleştirme ve kuralsızlaştırma ile azgın bir sömürünün önünü açtığını ileri süren Çoban, "Kamu işletmeleri bir bir özelleştirildi. İşçilerin tüm güvenceleri ellerinden alındı. Güvenli ve sağlıklı çalışma koşulları ortadan kaldırıldı. Özelleştirilen madenlerde daha çok sömürü ile daha çok kar elde edilip bir avuç sömürücü işçinin emeği ve kanı üzerinden zenginleştirildi. Tüm özelleştirmeler derhal iptal edilmeli, özelleştirilen tüm madenler kamulaştırılarak işçilerin yönetimine bırakılmalıdır. Madenlerin denetimi için emek ve meslek örgütü temsilcilerinin ve bilim insanlarının yer aldığı bağımsız bir kurul oluşturulmalıdır. Çalışma yaşamı, işçilerin insanca yaşam ve güvenli çalışma koşullarını temel alarak yeniden düzenlenmelidir.Ermenek Şeker Maden başkan ve yöneticileri başta olmak üzere işçi ölümlerinin tüm sorumluları yargılanmalıdır. Hükümet derhal istifa etmelidir" diyerek tepkisini dile getirdi.