Yazmalı Efe Melike Basmacı, çocuk istismarcılarına ses çıkarmayan Bakanın, Kılıçdaroğlu’nun sözlerine tepki göstermesinin yersiz olduğunu söyledi.

Basmacı, “Dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, 17/25 Aralık operasyonu ile gözaltına alınan Reza Sarraf’ın önüne yatacağını söylemişti. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ettiği söz de bunun üzerinedir.
Tacizcileri koruyup, Chp’ye siyah çelenk koymaya kalkanlar önce masum çocukların veballerini kurtarsınlar. Çocuk istismarcılarını koruyup, ülke gündemini değiştirmek için Sayın Chp Genel Başkanımıza saldıranlar bu ithamlarının altında ezilmeye mahkumdurlar.O çelenk’in yeri Bakanlık önüdür” dedi.
Yazmalı Efe Chp Milletvekili Melike Basmacı, Belediye önünde toplanan Akp’lilere konuşan Büyükşehir Belediye Başkanının “Kılıçdaroğlu sakın Denizli’ye gelmesin” sözüne de tepki gösterdi.  Basmacı, “Osman Zolan, Denizli Belediye Başkanıdır.  Hiç kimseye gelmesin, Denizli’ye sakın girmesin” gibi kendisini aşan kelimeleri etme lüksüne sahip değildir.

Önce makamının konumunu hazmetsin. Ondan sonra bu tür kelimeler kullansın.  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu Türkiye Cumhuriyeti’nın Ana muhalefet lideridir.  Türkiye’nin her iline,her ilçesine, köyüne gidecektir.  Ve Denizli’ye de gelecektir. Osman Zolan önce haddini ve makamının sorumluğunu bilmelidir. Hiç kimse mağdur edebiyatı yapmaya kalkmasın!” diye konuştu.