Oylamada AK Parti adayı Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 259 oy aldı. AK Parti'nin sandaleye sayısı ve MHP adayı İhsanoğlu'nun aldığı oy dikkate alındığında bir oyun CHP ya da HDP'den geldiği görüldü.

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçimi için ilk iki tur oylamada adayların yeterli oyu alamaması nedeniyle bugün 3. tur oylama yapıldı. Üçüncü turda en fazla oy alan Yılmaz ve Baykal dördüncü tura kaldı.

Üçüncü turda TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 259, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 129, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 78 oy aldı. İki oy boş çıktı. Geçersiz oy yok. HDP Eşgenel Başkanı Figen Yüksekdağ oylamaya katılmadı.

Partilerin Meclis'teki sandalye sayıları dikkate alındığında ortaya çıkan sçim sonucunda AK Parti adayı Yılmaz'a CHP ya da HDP'den bir oy gittiği görüldü. Sonuçların açıklanmasının ardından dördüncü turda en fazla oyu alan aday 25. Dönem Meclis Başkanı olacak.