AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Acıpayam ilçesinde incelemelerde bulundu. Dalbudak'a Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Darıveren Belediye Başkanı Davut Oymak, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Dağ ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Nursel Taş eşlik etti.

İlk olarak Darıveren beldesine giden Milletvekili Dalbudak, Başkan Oymak'tan bilgi aldı. Beldenin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Oymak, bölgenin devlet tarafından desteklenmesi talebinde bulundu. Özellikle domates üretiminde bölgenin gözde olduğunu vurgulayarak, "Serada 1 dekarlık alanda üretilen domatesi, burada 10 dekarda üretiyoruz. Sera domatesi, hem düşük maliyeti hem de daha cazip olması sebebiyle pazarda daha çok rağbet görüyor. Yine hayvancılık ve el sanatları konusunda genç kadın girişimcilerimiz var. Tarım ve hayvancılıkta pilot bölge olmaya hazırız." dedi.

Nurcan Dalbudak ise seracılık, hayvancılık ve el sanatları konusunda kooperatifleşme ve KOBİ'ler halinde destekleme çalışmalarıyla pilot bölge konusundaki projeleri en kısa zamanda hayata geçirmek için vekiller ve İl Özel İdaresi'yle ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Darıveren-Kumavşarı arasındaki eski kanal yoluna da değinerek, önümüzdeki hafta İl Özel İdaresi tarafından yol düzenleme çalışmasının başlayacağını ifade etti.

Daha sonra Acıpayam'a geçen AK Parti Milletvekili Dalbudak, acil çözüm bekleyen Acıpayam Kız Meslek Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nin inşaat alanlarında incelemelerde bulunup çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Enver Kemaneci, Acıpayam Lisesi'ne ait binalardan birinin kendilerine tahsis edildiğini söyledi. Kız Meslek Lisesi Müdürü Aysel Karaca ise üç ayrı binada eğitim öğretim yaptıklarını belirterek, "Anaokulumuz, merkezden 2 kilometre uzakta. Okulun idaresi, denetimi, giriş çıkışı çok sorun oluyor. Her açıdan harcamalarımız fazla. Öğretmen arkadaşlarımız, çarşı binadan ana binaya 5 dakikalık teneffüslerde koşa koşa gelip gidiyor. Milli Eğitim'e kazandırılan ve yatırım projesi alınan bir arsamız var. Tip projesi de belli. Sizlerden acil çözüm bekliyoruz." şeklinde konuştu. Müdürleri dinleyen Nurcan Dalbudak, "Vekillerimizle beraber bu projeleri en kısa zamanda hayata geçirip yeni okulları eğitime kazandırmak için üzerimize düşeni yapacağız." dedi.