AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci Yeni Teşvik sistemi bilgilendirme toplantılarına dur durak vermeden devam ediyor.Bilgilendirme toplantısı sebebiyle DSO Müsiad DİAD DENİB DTO BASİAD DTB ve Organize sanayi bölgesi iş adamlarıyla bir araya gelerek yeni teşvik paketini anlattı.
  DSO(Denizli Sanayi Odası) Müsiad(Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) DİAD(Denizli işadamları derneği) DENİB(Denizli İhracatçılar Birliği) DTO(Denizli Ticaret Odası) BASİAD(Babadağlı Sanayici ve iş adamları derneği) DTB (Denizli Ticaret Borsası) yapılan toplantılarda sanayiciler Milletvekili Zeybekci’ye görüşlerini ve önerilerini sundular.
Alt detayların belirlenme sürecinde görüşlerin önemli olduğunu dile getiren Zeybekci;
Yeni teşvik paketinin yatırım yapabilecek herkesin önünü açtığını Teşvik sistemine ilişkin detayların belirlenmesi sürecinde  Sanayicilerimizin ve Odalarımızın görüşleri bizim için son derece önemli. Bu buluşmalar işte bu sebeple yapılıyor. Önümüzdeki haftalarda detayları belirlenecek olan yeni teşvik sisteminin belirlenmesinde Odalarımızın ve sanayicilerimizin görüşleri önemli. Dedi.
Sözlerine şöyle devam eden Zeybekci şunu bütün samimiyetimle söylüyorum bugüne kadar devletin açıklamış olduğu bütün teşvikler içinde Denizli’ye noktasal atış yapan ve Denizli’nin menfaatini en maksimuma çıkarabilecek olan en iyi teşvik paketi budur. Biz Denizli olarak talep ettiğiniz her şeyi oda başkanlarımız ve sanayicilerimizle hep beraber yaptığımız çalışmalarda hiç olmazsa şu olsun dediğimiz birçok şeyin fazlasını aldık.
**Milletvekili Zeybekci, “Ben Denizli Belediye başkanıyken 5084 sayılı teşvik yasasının niyet itibari ile son derece doğru bir niyet olmasına rağmen yanlış bir sonuç doğurduğunu her yerde söyledim. Kimseyi memnun etmeyen bir teşvik yasasıydı” dedi
Zeybekci, “Şimdi biz 12 Haziran seçimlerinden sonra belediye başkanlığının yorucu temposundan sonra 7 yıl hep koştum, ama 100 metre temposuyla koştum. Ve hala da o tempoyla koşmaya devam ediyoruz. İstediğimizden çok daha fazlasını bu teşvikten elde ettik.”

Biz halen 100 metre temposu ile koşuyoruz
AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli’nin hak ettiğini alması için gece gündüz mesai harcadıklarını belirterek, “TBMM o günden bugüne kadar da gerek sanayi ve ticaret dünyasını ilgilendiren gerekse genel ekonomiyi ilgilendiren birçok alanda çok önemli kararlar aldı. Bunlardan en önemlisi çek yasasıydı, ticaret kanunu ile ilgili düzenlemeler ama Denizli’yi ilgilendiren en önemli konu teşvik yasasıydı. Ben Denizli Belediye başkanıyken 5084 sayılı teşvik yasasının niyet itibari ile son derece doğru bir niyet olmasına rağmen yanlış bir sonuç doğurduğunu her yerde söylerdim. Kimseyi memnun etmeyen bir teşvik yasasıydı.  5084’ten sonra bölgesel teşvik diye ikinci bir teşvik paketi geldi. Onunla ilgili endişelerimizi de dile getirdik. Şimdi biz 12 Haziran seçimlerinden sonra belediye başkanlığının yorucu temposundan sonra 7 yıl ben hep koştum ama 100 metre temposuyla koştum. Ve hala da o tempoyla koşmaya devam ediyoruz”dedi.

Milletvekili Zeybekci, “Biraz rahat edeceğiz derken öyle olmadı çok yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. En son Sayın Başbakanımızın açıklamış olduğu yeni teşvik paketi; şunu bütün samimiyetimle söylüyorum bugüne kadar devletin açıklamış olduğu bütün teşvikler içinde Denizli’ye noktasal atış yapan ve Denizli’nin menfaatini en maksimuma çıkarabilecek olan en iyi teşvik paketi budur. Biz Denizli olarak talep ettiğiniz her şeyi oda başkanlarımızın hep beraber yaptığımız çalışmalarda hiç olmazsa şu olsun dediğimiz birçok şeyin fazlasını aldık. Denizli listeye baktığımızda 6 grubun arasından ikinci. Ama diğer taraftan Denizli ekonomik ve sosyal kalkınmışlık endeksinde Türkiye’de 9. Sırada. Üzülmemize hiç gerek yok, gurur duymamız gereken bir tablo diye düşünmemiz gerekir. Denizli Türkiye’de en iyi 9 ilden biri. Bunun içinde neler var, birçok kriter var. Onun için Denizli’nin olabileceğinin en mükemmeli ki 2. Listede 1. Sıradayız. Önceden rahatsız olduğumuz şeyler vardı. Bizimle beraber bizden çok daha kötü endeksli çıkan Kayseri var, Konya var. Onların 3’te olması beklenebilirdi. 2’de olmuş olmamız önemlidir. Mesela bizim Çardak OSB diye, 20 milyon dolar harcadığımız hiç kimsenin yatırım yapmadığı alan vardı. Biz dedik ki OSB’lere yapılan yatırımlar bir üst gruptan sayılsın. Onun için bizim çardak OSB şu andaki birinci organize sanayi bölgesi yani Denizli’nin neresinde organize sanayi bölgesi varsa orada yatırım yaparsanız bu 3. Gruba giriyor. Artı bakanlar kurulu tarafından turizm bölgesi ilan edilen alanlarda yapılan yatırımlar 5. Bölgedeymiş gibi teşvik görüyor. Çardak Beylerli bölgesinden başlayarak Buharkent’e kadar tamamı Bakanlar Kurulu tarafından turizm bölgesi ilan edilmiş bölgedir. Bu havzada yapılacak olan tüm yatırımlar 5. Grup İl gibi teşvikten yararlanacaktır. Bu başka hiçbir ilde yok. Bakanlar kurulu tarafından ilan edilmiş olan turizm bölgesi yok” diye konuştu.
Bozdağ, teşvikten yararlanacak
AK Parti Denizli Milletvekili Zeybekci, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: “Bizim Bozdağ dahil olmak üzere, Bozdağ’daki kayak merkezi de dahil olmak üzere bu alanlarda yapılan tüm turizm yatırımları istediğimiz en önemli şeylerden birisidir. Üç mermer ve maden sektörü. Stratejik sektör sayılıyor ve 5. Grupta destekleniyor. Artı bizim strateji sektörlerinin listesinde tekstil ve konfeksiyonda; 50 numara ve üzeri iplik üretilmesi ile ilgili olan tüm yatırımlar yine 5. Grupta. Artı eğitim tüm özel sektördeki eğitim yatırımları nerde olursa olsun 5. Grupta sayılacak. Denizlililerin yaptığı iki firmanın bir araya gelerek kurdukları yer de 5. Grup teşvikten yararlanacak. İstediğimiz her şeyi bu teşvike koydurduk. İstediğimizden çok daha fazlasını bu teşvikten elde ettik.”