Türkiye gündemine bomba gibi düşen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partiyi olağanüstü kongreye götürme kararının ardından sosyal medya hesabında bir açıklama yapan Zeybekci, Davutoğlu'na hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

15 yıl önce kurucu liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çıktıkları yolda gerek partileri,  gerekse memleket için yeni bir döneme girildiğini belirten Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, "Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'nun yeni bir genel başkan seçmek üzere olağanüstü kongreye götürme kararı aldığı partimiz, her şeyi geride bırakarak bunun hazırlığına odaklanmıştır." dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeniden aday olmayacağını açıkladığını belirten Zeybekci, "Genel kurulun daha öncekiler gibi yine şölen havasında geçeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Genel başkanımız için ve vefa kongresi olacağını düşündüğüm o andan sonra ilk günkü ruhla yolumuza devam edecek. Türkiyemiz'i ilk yola çıkarken hedeflediğimiz 2023'e dünyanın en müreffeh ülkesi olarak taşımaya çalışacağız." dedi. 



Bakan ve başbakan olarak aynı kabinelerde çalıştıkları Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hizmetinden dolayı teşekkür etti.