Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den Denizli milletvekili Aday adaylığını açıklayan Çubukcu, MHP İl binasında düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için varolma yok olma seçimleri olduğunu söyledi. Çubukçu’nun basın toplantısına, MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, MHP 21. Dönem Milletvekili Av. Salih Erbeyin, Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Coşkun, Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Akgün ve partililer katıldı. 
Çubukcu  toplantıda kendisini tanıtırken, AKP iktidarı ile birlikte Türkiye’nin geldiği durumu özetledi.
Vekil aday adayı Çubukçu,  Ankara’da ikamet etmesine rağmen, Denizli ile hiçbir zaman irtibatını kesmediğini, bir ayağının sürekli Denizli’de olduğunu belirtti. 
Çal İsabey doğumlu olan ve Ankara’da memuriyet hayatını sürdüren Nebi Çubukcu, MHP’nin Türkiye’nin sigortası olduğunu belirttiği konuşmasında “MHP eskiden olduğu gibi, şimdi de Türk Milleti’nin kurtarıcı gözüyle baktığı bir partidir. AKP iktidarı ile birlikte 12 yıldır kavrulan ülkemiz, bölünmenin eşiğine gelmiş, din istismarı, ırk ve bölücülük istismarı ile boğuşmaktan kendini alamamış durumdadır. Artık 7 Haziran seçimleri ile buna dur diyeceğiz. Demek zorundayız. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti diye bir ülke kalmayacak” dedi.