CHP Milletvekili Yazmalı Efe Melike Basmacı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimlerden önce verdiği tüm sözlerin seçimlerden sonra da geçerli olacağını kaydederek, 
“Mevsimlik tarım işçileri sigortasız çalışıyor, tamamının sosyal güvencesini sağlayacağız.

“İKİNCİ ÖĞRETİMDE HARÇLAR KALKACAK”
İkinci öğrenimde harçları kaldıracağız. Eğitimi parasız yapacağız. Göreceksiniz gençler için düşündüğümüz her şey aslında ülkenin geleceği için düşündüklerimizdir “tüm siyasi partiler vaatlerimizi örnek aldı, mutlaka almaya da devam edecekler, kendi projeleri gibi anlatacaklar.
Bizim seçim bildirgemizi bütün siyasi partiler örnek aldılar. Bu şunu gösteriyor demek ki; ülkenin sorunlarını en iyi analiz eden, en iyi çözüm üreten parti CHP’dir. Demek ki devlet yönetiminde en iyi kadrolar CHP’dedir. İktidar olduğumuzda diyorlar ya CHP’nin kadroları var mı, evet CHP’nin kadroları var.  Biz sadece üreten değil hakça bölüşen bir stratejiyi de izliyoruz. Her kuruşun hesabını yaptık. Uygulanması mümkün olmayan bir projeyi asla gündeme getirmedik.

“KREDİ BORÇ FAİZLERİNİN YÜZDE 80′İ SİLİNECEK”
Kredi borçlarının faizlerinin yüzde 80′ini silinecek. Emekli kardeşim, insanca yaşayacak bir maaş almak için, ailesini geçindirebilmek için ek iş düşünmeden, yılların yorgunluğunu gün boyu evinde çocuklarıyla, torunlarıyla geçirebileceği refah seviyesine ulaşması için, sefaletten kurtulması için sandık başında iyi karar vermesi lazım.

“KOALİSYON YAPILSAYDI EMEKLİLER, İKRAMİYELERİNİ ALACAKTI”
Eğer koalisyon kurulsaydı. Geçen kurban bayramında emeklilerimiz ilk ikramiyelerini almış olacaklardı. Emekliye, gencimize, işçimize, öğrencimize, kadınlarımıza toplumun her kesimine, halka ne söz verdiysek, sonuna kadar arkasındayız.” diye konuştu.