Uzun dönem Denizli Veteriner Hekimler Odası başkanlığı yapan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde 2 yıl Şube Müdürlüğü ve  11 yıl İl Müdür yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Ali Uzakgider'in büyük bir isyanı var. 
2011 seçimleri öncesi görevinden istifa ederek MHP’den milletvekili adayı olan Uzakgider, o dönem vekil olamamıştı. Yasal hakkını kullanarak çalıştığı kuruma geri dönen Uzakgider, Müdür yardımcılığı görevi yerine memur olarak iş başı yaptırıldı. Durumu yargıya taşıyan ve 3 yıl önce kazanan Uzakgider, bunca zaman yargı kararı uygulanarak atamasının yapılmasını bekledi. Ancak bu olmadı. Duruma tepki gösteren Uzakgider, bir hukuk devletinde hukuk kurallarına uyulmamasını eleştirirken, kendisine yapılan haksızlığa ise isyan etti. 

MESLEKTAŞLARINDAN DESTEK
Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, “Meslektaşımız Mehmet Ali Uzakgider Denizli Tarım ve Hayvancılığının kalkınması ve gelişmesinde çok önemli katkıları olmuştur. Meslektaşımız, ülkemiz genelinde yapılan 2011 yılı Milletvekili seçimlerinde milletvekili adayı olmuştur. Ancak seçilemeyince kanun gereği eski görevine dönmek istemiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı meslektaşımızın kanuni hakkı olan talebini yerine getirmemiş ve 13 yıl idarecilik yaptığı kuruma eleman olarak atamıştır. 
Meslektaşımız kanuni hakkını aramak üzere İdari Mahkemeye başvurmuştur. Sırasıyla Bölge İdare, Danıştay ve tekrar İdari Mahkeme süreçleri olmak üzere 3 yıl süren hak arama mücadelesini kazanmıştır. Ancak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı mahkeme kararına uymayarak meslektaşımızın talebini yerine getirmemiştir. İlimize ve Ülkemize önemli hizmetler veren meslektaşımız mağdur edilmektedir. Meslektaşımızın hak mahrumiyetinin giderilmesini ve adaletin tecelli etmesini bekliyoruz” diye konuştu.