ANTALYA (CİHAN)- AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Abdurrahman Arıcı, iktidarları döneminde Türkiye'nin başta sağlık olmak üzere eğitim ve ulaşım alanında çağ atladığını söyledi.

Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Antalya'nın İbradı ilçesi ve Orman beldelerinde seçim çalışması yaptı. 9 yıllık iktidarları döneminde ülkede sağlık, eğitim ve ulaşımda çağ atlattıklarını belirten Arıcı, "Dağları delerek aşılmaz sanılan vadileri geçerek, 16 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptık." dedi.

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığı fırlatmasıyla cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizinin oluştuğunu belirten Arıcı, hortumcuların bir günde 25 bankayı batırarak, milletin cebinden 60 milyar dolar hortumladıklarını söyledi. AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidara gelerek, ülkeyi uçurumun kenarından kurtardığını söyleyen Arıcı, 2001 krizinden ötürü koalisyon ortağı üç partiyi, seçmenin, bir yıl sonra yapılan seçimde sandığa gömdüğünü kaydetti. İktidarları döneminde sağlıkta yaptıkları yatırımlarla hastaneleri modern hale getirdiklerini belirten Arıcı, geçmiş yıllarda 15 yılda yapılamayan hastanelerin AK Parti döneminde bir yıl içinde tamamlanarak hizmete açıldığını ifade etti. Arıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sakın ola seçim öncesi boş hayal mahsulü seçim vaatlerine kanmayın. Bir zamanlar birileri de 2 anahtar, tapu ve değişik seçim vaatlerinde bulunmuştu. Onların hepsi tarih oldu. 3 Kasım 2002 seçimleriyle umut tacirliği yapan ve popülist söylemlerle halkın duygularını sömüren politikacı devri sona erdi. Biz halkımıza boş vaat değil, 9 yılda yaptıklarımızı anlatıyoruz. Onun için yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Halkımıza, 12 Haziran'da sandıkta 'bir daha' diyerek partimizi üçüncü defa iktidara getirmesini istiyoruz. Halkımızın partimizi üçüncü defa tek başına iktidara getireceğinden hiç şüphemiz yok."
CİHAN