Denizli Ak Parti İl Başkanlığı binasında basın toplantısına katılan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekii, “Türkiye’nin ekonomisi yeni bir seçimi kaldıracak güce sahiptir” dedi.

SURUÇ OLAYINI İYİ OKUMAK LAZIM

Zeybekci, “Suruç olayı çok önemlidir, burayı iyi okumak gerekli, bu olay en çok PKK tarafından kullanıldı. Suruç olayında PKK ve KCK destekçilerinden o gün kimsenin orda olmaması düşündürücü bir olaydır. Biz bunu söylerken illa onlardan birileri olsaydı onlara bir şey olsun diye değil, aynı amacı güdenlerin, her platformda yer alanların o gün orda bulunmamaları kafa karıştırmaktadır. PKK’yı 35 yıldan bu yana ahtapotun kafası olarak görmemek lazım. Bu kollarından biridir. Mitlimiz çok ağır bedeller ödedi. Kahroluyoruz. Türkiye terörden çok çekti. Liselere kadar inen olayları kime hizmet etmiş ona bakmak lazım. Türkiye 2008’de global krizde dünya ekonomisi yerle bir olurken Türkiye devrim niteliğinde projeleri konuşması çok önemli. Türkiye çok önemli bir noktaya geldi.

Başbakan Ecevit pencereden göründüğünde borsa düşer yükselirdi. O dönem ihracatçılar Birliği Başkanı idim. 3 ay önümüzü gördük diye sevinç çığlıkları atardık. Türkiye buralardan geldi.

Birlik ve beraberliğe dikkat etmek lazım. Bu yaşanan olayları tarif ederken onun için PKK, bir koludur diyoruz. İstanbul’da dünyanın en büyük havaalanı inşa edilirken bundan kim etkileniyor kim rahatsız oluyor, buna bakmak lazım. Kanal İstanbul devreye girdiğinde Mondros ne hale gelir onu düşünmek lazım.

TÜRKİYE YENİ BİR SEÇİMİ KALDIRABİLİR

Türkiye 1 yılda 3 seçimi başarı ile geride bıraktı. Türkiye, 2015 Haziran ayında eski para ile 3 katrilyon bütçe fazlası vererek seçimi yaşadı. Artık seçimden olumsuz gelişmeler yaşayacaktır demek haksızlık olur. 7 Haziran seçimlerini daha sonuçlandırmadık. 7 Haziran akşamı AK Pati olarak mesajı çok iyi anladığımızı ortaya koyduk. Talimatın yerine getirilmesi için çalışacağımızı açıkça beyan ettik. Ne dedi milletimiz? Ekonomi siyasi ülkenin büyümesi, gelişmesi, özgürleşmesi ve süreç ile ilgili senden ana hatları ile memnunum ama senden koalisyon kurmanı istiyoruz dedi. 7 Haziran seçimlerinin akşamı MHP lideri Bahçeli el kol hareketleri ve ses tonları ile milleti nasıl anladığın gördük. CHP parti sözcüsünün açıklamaları kayıtta var. O akşam, Genel merkez balkonundan ne dendi ise hala aynı şeyi söylüyoruz. Milletimizin talimatını yerine getirilmesi için gayret gösteriyoruz. Gelinen noktada partimizi genel başkanımızın yaptığı niyet görüşmelerinden sonra, teröre karşı duruşunu belirtmeyen ve barış güvercini haline getirilerek bu milletin mesajını HDP’nin anladığını söylemesini bekledik. Demokrasi ile silah bir elde olmaz. Devlet silah bıraksın diyor. PKK elini tetikten çeksin, bakın bıraksın demiyor. Devlet silah bırakmaz.
Demokrasi milli irade anlamında tarafını belli etmediği sürece görüşme yapmayacağımızı dile getrdik CHP ve MHP ile görüşmeler devam etti. CHP ile kurumsal görüşmeler yapıldı. MHP ile farklı görüşmeler yapıldı.
Popülist yaklaşımlarla tavır içinde olmaları niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Temennim o dur ki, koalisyon olsun.
Bu ülke üzerinde kem gözlerin olması kaçınılmazdır. Keşke geniş katılımlı CHP MHP ve AK Parti’nin olduğu güçlü bir hükümet kurulsa. Geleceğini planlayabileceği güçler dengesinin yeninde belirlendiği,  yeni bir anayasada mutabakat sağlanacak yeni bir hükümet kurulsa. 7 Haziran seçimleri akşamında bunun ne kadar zor olduğu belli oldu. CHP’nin kontrolsüz bir yapısı var. MHP de çarelerin tükendiği koalisyon görüşmelerinin başarısız olduğu bir ortamda kamuoyuna dönüp berelemediler. Ben de lütfederek yaklaşımı içinde. Puan toplama, puan devşirme niyetinde olduğunu düşünüyorum.

7 Haziran’dan sonra Ak Parti yoğun yoklamalar yaptı. AK Parti dışında tüm teşkilatının en kılcal damarlarına kadar görüş alış verişinde olan parti Ak Parti’dir. 7 Haziran seçim sonuçları ile ilgili millet ne istiyor gibi sorduk. Alınan sonuçlara göre parti hareket ediyor. Eğer görüşmeler başarısız olursa, yine afet felaket kaos tellallığı pazarlamaların göreceğiz. Bundan emin olun.
 Hemen bir anda Türkiye’de özel sektörün güçlü olduğu bir yapısı var. Yine 40 milyon turist ağırlıyor. Seçim alternatifi ortaya çıkarsa ekonominin çarkları dönmeye devam ediyor. İhracat anlamında 160 milyar dolarlık ihracat yapmaya devam ediyor.
Enflasyon olumlu cari açık tarihi şekilde iyileşmeye devam ediyor. İstihdamda pozitif şekilde artmaya devam ediyor. Türkiye tekrar seçime giderse ekonomi başarıyla seçimi yerine getirebilir.

CUMHURBAŞKANI İLE ÇİN VE ENDENOZYA GEZİSİ

Zeybekci, “Cumhurbaşkanı ile Çin ve Endonezya ziyaretimiz oldu. Singapur ile 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek. Endonezya Devlet Başkanı derhal serbest ticaret anlaşması başlaması talimatını veridi. Endonezya 2050 yılında dünyanın 5. Büyük ekonomisi olma hedefinde. O nedenle bizim için çok önemli.
Çin ile Türkiye, Çin Tük iş formu toplantısına Çin Devlet Başkanı ilk defa katıldı. Türkiye ile işbirliği konusunda, İzmir-Antalya hızlı tren, Aydın-Antalya otoyol yapımı için Çin’de önemli atılımlar yapıldı. Serbest bölgeyi konuştuk. Çok hızlı adımlar atıyoruz. Finansman kaynak sürecini bizim kontrolümüz dahilinde yapılacak.

DENİZLİ’DE BAŞLATILAN PORJELER TAKİP EDİLİYOR

Denizli’de 126 bin konut başvurusu aldık. Bunların içinden kiriterlere uyan 30 bin civarında başvuru var. 10 ilçede arsaların tespiti yapıldı. Milli Emlak tarafından TOKİye devir işlemleri yapılacak. 15 Ağustos’ta detaylı bilgileri vereceğiz”.dedi.